IPJ Maramureş, condus de o femeie

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Maramureş este condus, începând de joi, de o femeie: comisarului şef de poliţie Viorica Marincaş, până acum adjuncta inspectorului şef înlocuit. Cum numirea reprezintă o premieră în istoria Poliţiei Române, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a ţinut să fie prezent la ceremonia de împuternicire, ce a avut loc la Baia Mare.

Ministrul Mircea Duşa a arătat că în Poliţia Română lucrează foarte multe femei capabile şi că este momentul ca acestora să le fie recunoscute calităţile manageriale. „Poate o femeie va şti să conducă destinele Poliţiei maramureşene mai bine decât un bărbat”, a spus oficialul MAI.

Comisar şef Viorica Marincaş are o experienţă de aproximativ 25 de ani în poliţie, ocupând mai multe funcţii de conducere, printre care cea de prim adjunct al inspectorului şef al IPJ Maramureş, în perioada 2001-2005, şi cea de adjunct al Şefului Poliţiei Municipiului Baia Mare, în perioada 2005-2012.

Absolventă a Şcolii Militare de Ofiţeri, promoţia 1987, Viorica Marincaş este doctor în Ştiinţe Administrative şi a urmat mai multe cursuri de specializare, în ţară şi în străinătate, potrivit IGPR.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.