Isarescu: Nu avem o inflatie prea scazuta

Inflatia in Romania se va stabiliza in partea a doua a acestui an undeva in jur de 3%, sau mai bine spus intre 3 si 4%, ceea ce inseamna ca nu avem o inflatie prea scazuta cum au inceput sa apara unele comentarii, a declarat, marti, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, cu ocazia prezentarii raportului asupra inflatiei.

“Inflatia in trimestrul I a coborat, conform asteptarilor noastre, sub punctul central al tintei de 3% si s-a instalat confortabil in intervalul de 3% plus minus 1%, prevazut in eforturile noastre de tintire a inflatiei. Rata anuala a inflatiei arata, de regula, variatii mai mari si daca folosim rata medie anuala a inflatiei, media ultimelor 12 luni comparata cu media celor 12 luni anterioare, variatiile, amplitudinea este atenuata. In consecinta, observam ca rata medie anuala in aprilie nu este 2,4%, ci este pe undeva la 4,3%”, a spus Isarescu.

Potrivit acestuia, desi rata medie anuala a inflatiei a fost in aprilie de 4,3%, va fi in jur de 3%, deci in apropierea normelor europene. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.