Jandarmii au urmarit protestatarii violenti pana in Parcul Tineretului

Jandarmii din trupele speciale i-au urmarit pana in zona Tineretului pe protestatarii violenti, dupa ce acestia vandalizasera deja mai multe spatii comerciale in zona magazinului Unirea. In calea lor, grupurile violente identificate ca fiind “ultrasii” din galeriile de fotbal au maturat tot: banci si cosuri de gunoi, indicatoare rutiere, cativa stalpi de iluminat, pomi, statii RATB, masini, vitrine de magazine, chioscuri de ziare.

Grupul de jandarmi aflat in urmarirea grupurilor violente au fost secondat de doua dube ale Jandarmeriei, si de o masina cu tun de apa, plus 10 autospeciale ale Politiei. La intersectia cu Bulevardul Tineretului, fortele de ordine s-au intors, revenind in zona Unirii.

Inainte de a intra in Sectorul 4, uslasii au distrus si incendiat, in zona cuprinsa intre Piata Universitatii si Piata Unirii mai multe chioscuri de ziare, panouri publicitare, cosuri de gunoi, banci de lemn, garduri metalice, statii RATB, masini si mai multe spatii comerciale. Pana si brazii plantati pe aliniamentul stradal au fost smulsi din pamant si incendiati, iar bordurile si pietrele cubice din jurul gurilor de canal au fost dislocate si aruncate pe strada su in vitrine.

Apoi, spre Tineretului, protestatarii au vandalizat si ars intregul mobilier urban de pe Bd. Dimitrie Cantemir, pana in intersectia cu Bd. Marasesti (zona Budapesta). In plus, 30 de recipiente de colectare a deseurilor au fost desprinse din suportii de sustinere, 10 jardiniere au fost rasturnate si ulterior incendiate.

Piedone numara pagubele din Sectorul 4

Cristian Popescu-Piedone, primarul Sectorului 4, care a asistat toata seara “in dispozitiv” la incidente, impreuna cu Politia locala pe care o coordoneaza, a facut, luni dimineata, bilantul pagubelor din sectorul pe care il conduce: “Intregul spatiu verde, plantele perene tip 4 anotimpuri si arborii tineri, recent saditi in aliniamentul stradal, au cazut „victime” furiei distructive a unora dintre protestatari, care au ales sa isi  manifeste nemultumirile in dispret total fata de normele de civism. Nu au scapat nici popicii metalici de delimitare a benzilor de circulatie, gardurile metalice care protejau spatiul verde, cat si 2 metri liniari de bara metalica din inox din jurul fantanii arteziene de la intersectia Budapesta, acestea  fiind smulse si aruncate pe carosabil. Tot pe carosabil a fost imprastiat si pamantul din jardiniere, materialul dendrologic care era plantat in acestea, fiind in totalitate distrus”, a anuntat el.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.