Jumatate din soferii de taxi controlati, “arsi” in ultimele 3 zile

Peste 4.170 de sanctiuni contraventionale au fost aplicate, in trafic, soferilor de taxi, in urma controalelor desfasurate in perioada 23 – 26 iulie pentru reducerea victimizarii din accidente rutiere comise de autovehiculele destinate transportului in regim de taxi. Pe parcursul actiunii au fost verificate 8.748 autovehicule care efectuau serviciul de taxi, iar din totalul amenzilor, 29 au fost aplicate pentru neacordarea prioritatii, 372 pentru nerespectarea regimului legal de viteza, 21 pentru nerespectarea semnificatiei culorii semaforului, 708 pentru defectiuni tehnice sau lipsa valabilitatii inspectiei tehnice periodice, 311 pentru nerespectarea normelor specifice transportului in regim de taxi, stabilite prin Legea nr. 38/2003 si 2.733 pentru alte abateri la regimul rutier.

Totodata, politistii rutieri au retinut 85 de permise de conducere in vederea suspendarii exercitarii dreptului de a conduce, iar pentru defectiuni tehnice au fost retrase 421 certificate de inmatriculare.

Pentru defectiuni tehnice grave, politistii rutieri au dispus masura imobilizarii vehiculelor in 14 cazuri. De asemenea, s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a 3 vehicule care efectuau in mod ilegal transport in regim de taxi.

La aceste actiuni de control au participat si specialisti din cadrul Registrului Auto Roman (RAR).

Reamintim ca, in perioada 23 – 29 iulie, se desfasoara actiuni comune de control in trafic a autovehiculelor destinate transportului rutier public de persoane, sub coordonarea Directiei Rutiere din cadrul IGPR, de catre Sectia de Politie Autostrazi, Brigada Rutiera Bucuresti si toate serviciile rutiere judetene, impreuna cu reprezentantii ISCTR si RAR.

Verificarile BUS&TRUCK se deruleaza conform Planului de operatiuni al Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa (TISPOL) pentru anul 2012 si vizeaza nu numai vehiculele destinate transportului rutier public de persoane, ci si pe cele de marfuri.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.