Kovesi, decorată cu “Steaua României” şi detaşată la Bruxelles

Laura Codruţa Kovesi a fost decorată de preşedintele Traian Băsescu, marţi, cu Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de Cavaler, “în semn de înaltă apreciere pentru activitatea desfăşurată timp de 6 ani la conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) şi pentru meritele deosebite în îndeplinirea actului de justiţie în România”. Tot marţi, când toată lumea se aştepta la o candidatură din partea ei la şefia DNA, Codruţa Koveşi a fost detaştă de CSM la Ministerul Afacerilor Externe, pentru 3 ani, urmând să ocupe o funcţie de Înalt reprezentant la Misiunea României la Bruxelles pe probleme privind reforma justiţiei şi lupta anticorupţie.

Decizia a fost luată marţi seara, de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Laura Codruţa Kovesi declarase luni, în ultima sa zi de procuror general al României, că nu exclude o candidatură pentru Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi nici o eventuală funcţie ce presupune o activitate legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) sau de activităţi anticorupţie.

“Aşa cum am declarat în mai multe rânduri doresc să-mi continui activitatea în calitate de magistrat. Consider că lupta anticorupţie este o dimensiune importantă prin prisma MCV şi a implicaţiilor pe care le are pentru România”, a afirmut Kovesi, la declaraţia de final de mandat.

Mandatul Laurei Codruţa Kovesi în fruntea Ministerului Public s-a încheiat în 2 octombrie, iar Daniel Morar, şeful DNA, a fost delegat, pentru 6 luni, interimar în locul ei.

În prezent, atât la DNA, cât şi la Parchetul General conducerea este interimară, iar ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a început procedurile de numire a şefilor acestor instituţii.

Magda SEVERIN

1 COMENTARIU

  1. Omu’ are nevoie de protectie la Bruxelles asa ca si-a trimis sluga acolo!. Punct si de la capat! Marile capitale europene ne-au dezamagit o data in plus in vara aceasta dupa ce ne-au vindut si terfelit in toate felurile de-a lungul istoriei ,dupa care s-au repezit intotdeauna sa ne dea lectii de democratie si buna purtare. Concluzia ar fi ca in marile capitale ale Europei locuiesc in general( in spectrul politic ,sa spunem) tot felul de javre. Si dupa cum stiti cine se aseamana se aduna…. Mai vreti?!….

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.