Lavinia Şandru divorţează de Darius Vâlcov. Vezi ce avere au

Lavinia Șandru a decis să divorțeze de fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, arestat preventiv în 2 aprilie pentru mai multe fapte de corupție. În acest caz, ea își va salva partea de avere ce îi va reveni în urma divorțului.

În 2005, Lavinia Șandru s-a căsătorit cu Darius Valcov, avându-i ca nași de cununie pe Cozmin și Gabriela Gușă.

După un an, în 2006, a venit pe lume unicul lor copil, Sara Gabriela, pe care Lavinia a născut-o la o clinică din Viena.

Darius Vâlcov a scris în Declarația de avere depusă la Senat în 21.05.2014 că el și Lavinia Șandru dețin următoarele bunuri:

– un autoturism Jeep Wrangler cumpărat în anul 2011 de Lavinia Șandru

– bijuterii și obiecte de artă în valoare de 62.000 de lei

– un cont la BCR în valoare de 155.000 de lei, pe numele Laviniei Șandru

– acțiuni de 25.000 de lei la Loyal Leasing, deținute de Lavinia Șandru

– un împrumut de 90.000 de lei acordat în nume personal de Lavinia Șandru.

Cei doi nu dețin nicio locuință, deși Vâlcov scrie la începutul Declarației de avere că este „domiciliat în municipiul Slatina, jud. Olt, Ap. 7”.

Presupunem însă că soții Vâlcov și Șandru au obținut o locuință de la RA-APPS, el fiind senator și ministru al Finanțelor, până la arestare. 

Din indemnizația de senator, Darius Vâlcov a câștigat în anul anterior depunerii declarației de avere (2013) suma 64.512 lei, în timp ce Lavinia Șandru a obținut venituri aproape duble, din:

– drepturi de autor acordate din bani publici de Primăria Sectorului 3 (suma de 20.000 lei) și Primăria Sectorului 6 (suma de 20.000 lei), de la Asociașia Pro Familia (suma de 20.000 lei) și de la Pakiss Brand (suma de 20.000 lei)

– din funcția de director artistic al Aldaco Film (4.368 lei).

Vezi și Declarația de avere depusă la începutul mandatului de senator, în 18.12.2012, care nu diferă prea mult decât în cazul veniturilor obținute de Lavinia Șandru.

Comoara ascunsă

Anchetatorii au descoperit acasă la Vâlcov și la apropiații acestuia 101 tablouri acunse în pereți falși, pe care le-ar fi achiziționat din șpăgile luate.

În primă fază, Vâlcov a fost acuzat că a luat șpagă 2 milioane de euro de la patronul Tehnologica Radion, Theodor Berna, care l-a denunțat în perioada cât a stat și el arestat preventiv, într-un dosar instrumentat tot de DNA, acum fiind mutat în arest la domiciliu.

Ulterior, procurorii DNA au descoperit că Vâlcov a făcut acte de comerț incompatibile cu funcțiile de primar, de senator și de ministru al Finanțelor, deoarece a deținut, prin interpuși, 3 societăți comerciale.

Prietenul lui, Daniel Ionuț Bărbulescu, deputat PSD și membru în comisia juridică a Camerei Deputaților, s-a speriat și, pentru a scăpa de tăinuire, l-a denunțat apoi anchetatorilor, spunându-le că acesta i-a dat spre păstrare un seif, în care au fost descoperite ulterior 3 lingouri de aur de 3 kg și două tablouri de valoare. 

Potrivit interceptărilor, Vâlcov se întâlnea în cimitirul din Slatina cu cei de la care lua mită iar în două cavouri unde nu este înmormântat nimeni ar mai exista „comori ascunse” ale acestuia – sume de bani, tablouri etc..

Acestea pot reprezenta, de altfel, singura captură a anchetatorilor, deoarece din Declarația de avere a lui Vâlcov nu prea au pe ce să pună sechestru…

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.