Levente Gall, WebEye: În 2016, telematica va fi un „must have” pentru transportatori

Anul 2015 a fost unul favorabil pentru transportatori, care au investit fie în extinderea flotei, fie în reînnoirea ei, continuând însă să fie atenți la cheltuieli. În aceste condiții, au câștigat teren soluțiile telematice de management al flotelor, care s-au impus ca un instrument de reducere a costurilor operaționale.

„2015 a fost indiscutabil un an interesant, care ne dă motive să fim optimiști în privința performanței companiei în 2016. Am încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri cu 25% mai mare decât în anul precedent în condițiile în care s-a constatat o deschidere a transportatorilor români către modernizare. Într-o lume dominată de globalizare, transportatorii nu pot fi competitivi dacă nu țin pasul cu tehnologia și din acest motiv ne așteptăm ca soluțiile telematice să fie un „must have” în  2016 și mai departe. Semnalele sunt încurajatoare”, a spus Levente Gall, director de vânzări al WebEye România.

Câștigarea de clienți noi și menținerea portofoliului actual, precum și extinderea echipei au fost principalele provocări pentru WebEye în România anul trecut. La capitolul „realizări”, compania menționează, printre altele, parteneriatul cu firma EVW Holding, grație căruia clienții EVW Holding pot beneficia de serviciile WebEye.

Tot în 2015, echipa WebEye România a implementat un proiect de anvergură pentru firma LPX Trans. Acesta a presupus montarea, în Belgia, a echipamentelor telematice  pe 85 de camioane.

„Operațiunea  din Belgia a fost un test pentru noi și totodată o confirmare a faptului că avem o echipă solidă, capabilă să funcționeze optim nu doar în țară, ci și în străinătate. Mobilitatea este foarte importantă atunci când ai de-a face cu clienți ale căror flote auto sunt permanent în mișcare”, a precizat Levente Gall.

În egală măsură, performanța WebEye România a fost influențată pozitiv de procesul de integrare cu bursa de transport TimoCom. Astfel, datele furnizate de WebEye privind localizarea și urmărirea sunt integrate în sistemul TimoCom, ceea ce permite expeditorului să urmărească statusul mărfii, pe toată durata transportului.

„Bursa TimoCom este o platformă importantă, care îi aduce față-n față pe transportatori cu expeditorii. Aici cererea întâlnește oferta iar WebEye este parte a efervescenței din domeniul transporturilor”, a mai spus Levente Gall.

În România, WebEye a lansat anul trecut mai multe aplicații telematice, printre care: DrivingStyle – care studiază și evaluează stilul de șofat al angajaților; eControl – funcția care furnizează date în timp real despre numărul orelor de lucru și repaus ale șoferilor; eDownload – care permite descărcarea de la distanță a datelor tahografului digital, indiferent unde s-ar afla vehiculul.

În 2016, accesibilitatea soluțiilor telematice va crește proporțional cu avansul tehnologiei.

 „Trăim în epoca interconectivității, suntem la un click distanță de partenerii de afaceri. Și anul acesta, cu siguranță, accentul va cădea pe tehnologie. Accesul la cele mai moderne soluții IT vor face diferența între un business sustenabil și unul care se luptă să supraviețuiască.  WebEye va continua să dezvolte soluții în linie cu tendințele mondiale din IT, astfel încât clienții noștri să performeze și să fie competitivi”, a mai spus Levente Gall.

WebEye România în cifre

Peste 7600 de unități active la finalul anului 2015
38 de angajați
2,5 milioane de euro cifră de afaceri în 2015

 Despre WebEye

Compania specializată în dezvoltarea de soluții telematice pentru transportatori este prezentă în 12 țări: Ungaria, România, Portugalia, Germania, Croația, Cehia, Slovacia, Polonia, Bulgaria, Slovenia, Serbia și Rusia și are peste 300 de angajați. Compania are în prezent peste 40.000 de abonați active.

Dintre clienții WebEye România amintim: Filip, Luar, International Transporte Popovici, Transcom,  Fornetti Romania, PanKarpathia, Galassini Romania, Viator&Vektor, Rodbun, Havi Logistics, Smithfield. Printre clienții WebEye International se numărăr companiile: Spar, Schwarzmuller, Metro, Linde, Tesco, Sara Lee, British American Tobacco, Holcim, MF Cargo, Revesz Group, Waberer’s Szemerey, BHS Trans, Gebruder Weiss, DHL.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.