Libera circulație a lucrătorilor români şi bulgari

Eurodeputata PSD Adriana Țicău a intervenit in cadrul grupului S&D cu privire la derapajele care exista in unele state membre (Franța – Frontul National, Olanda, Marea Britanie, Germania). privind libera circulație a romanilor si bulgarilor si a solicitat grupului S&D si colegilor sa combată, in statelor lor membre, orice forma de discriminare împotriva cetățenilor romani si bulgari.

“Libera circulație a lucrătorilor este unul dintre principiile fundamentale ale Uniunii, si unul dintre cele mai apreciate avantaje create de Uniunea Europeana. Din păcate, pe timp de criza si in perioade pre-electorale, din motive populiste, derapajele sunt tot mai numeroase. Timp de șapte ani, lucrătorii romani si bulgari au avut interdicții privind angajările in unele state membre. Cu toate acestea, statele membre care nu au impus astfel de restricții recunosc ca  lucrătorii romani si bulgari au avut o importanta contribuție la economia acelor tari. Solicitam colegilor socialiști sa combată ferm orice discriminare a lucrătorilor romani si bulgari.

Uniunea se bazează pe principii si valori comune, iar socialiștii europeni trebuie sa aibă o voce puternica in apărarea proiectului european”  a subliniat Adriana Țicău. (M.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.