UPDATE! Licitaţie în prelungiri la pasajul Bucureşti-Domneşti

Termenul limită de depunere a ofertelor pentru proiectarea şi execuţia Pasajului Suprateran pe DJ 602 Centura Bucureşti-Domneşti a fost decalat până la 22 iulie, din cauza întârzierii emiterii avizului de mediu de către organele competente. Termenul iniţial fusese stabilit pentru 15 iulie. 

UPDATE 17 iulie: CNADNR anunță o nouă decalare a termenului limită de depunere a ofertelor, până în 30 iulie.

Amintim că CNADNR pune la bătaie 1,76 milioane lei, cu TVA, pentru supervizarea lucrărilor de construire. Licitaţia a fost lansată în aprilie, cu termen de depunere a ofertelor 3 iunie, dar până acum nu a fost desemnat câştigătorul.

Astăzi s-a produs o extensie a licitaţiei pentru constructor.

“Decalarea termenului este determinată de neemiterea Acordului de Mediu de către instituţiile abilitate, aceasta fiind o condiţie obligatorie pentru buna desfăşurare a procedurii de achiziţie publică şi pentru a se evita o eventuală anulare a procedurii de licitaţie”, precizează CNADNR, într-un comunicat remis redacţiei.

CNADNR se disculpă, aducând ca argument faptul că a iniţiat procedurile pentru emiterea Acordului de Mediu începând cu luna august 2014 iar în  9 decembrie acelaşi an a fost emisă Decizia etapei de încadrare pentru Planul Urbanistic Zonal, parte integrantă a procedurii de mediu.

“În data de 24.04.2015 APM Bucureşti a luat decizia de efectuare a evaluării impactului asupra mediului (fără evaluarea adecvată) pentru obiectivul de investiţii mai sus menţionat. Ulterior, CNADNR SA a depus Raportul privind Impactul asupra Mediului”, precizează reprezentanţii Companiei de Drumuri.

Dezbaterile publice privind impactului asupra mediului s-au finalizat în data de 30 iunie a.c. iar Comisia de Analiză Tehnică a luat decizia emiterii Acordului de Mediu în 2 iulie, justifică CNADNR

“Urmează redactarea finală a Acordului de Mediu, document care va fi publicat în SEAP, iar conform prevederilor legale în materia achiziţiilor publice, operatorii economici posibil interesaţi de această licitaţie trebuie să dispună de un număr minim necesar de zile pentru a-şi putea pregăti ofertele ţinând cont de informaţiile publicate”, conchide CNADNR. (M.S.)

Foto arhivă: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.