Ponta, deranjat de gafa lui Lificiu (ANRE), care sustine ca scumpirea curentului “nu inseamna nimic”

Cresterea cu 5% a pretului electricitatii “nu inseamna nimic”, echivaland cu consumul generat de becul uitat aprins in baie, a declarat, miercuri, Petru Lificiu, vicepresedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). Afirmatia l-a scos din sarite pe premierul Victor Ponta, care nu stie cum sa faca sa nu iasa scandal cu aceasta scumpire iminenta, pe care toti romanii o vor simti la buzunar, si care nu “cadreaza” cu masurile sociale anuntate de USL. Pana acum s-a vorbit mult si se vad putine lucruri concrete: jumatate din recuperarea salariala a bugetarilor, de la 1 iunie – care nu se va simti, din cauza devalorizarii leului – si returnarea, in 16 rate lunare, a CAS retinut ilegal pensionarilor.

Pretul reglementat al energiei electrice va fi majorat cu 5% pana la sfarsitul lunii iunie atat pentru populatie, cat si pentru consumatorii industriali. “O crestere cu 5% la sfarsitul lunii iunie nu inseamna nimic. Adica inseamna sa nu uitam becul aprins in baie cand plecam la serviciu”, a afirmat Petru Lificiu intr-o conferinta de presa.

“Am auzit declaratia sefului ANRE si m-a deranjat foarte tare. Nu cred ca in felul acesta poti sa le raspunzi oamenilor, ca mai stingi un bec. In mod sigur, orice crestere a energiei se reflecta mai putin la cei care au venituri mari si mai mult la cei cu venituri mici. Dar nu s-a schimbat nimic fata de ceea ce era deja convenit cu FMI inainte ca noi sa venim la guvernare si in cursul acestui an nu vor mai fi modificari. Ma refer ca nu se schimba nimic in rau, nu facem noi nimic mai mult decat s-a convenit deja cu FMI”, a afirmat premierul, prezent la inaugurarea sediului de campanie al USL Bucuresti. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.