Candidaţii ARD trec prin filtrul Monicăi Macovei. Videanu, Berceanu şi Voinescu au renunţat, Udrea nu

La şedinţa de joi a Colegiului Director al PDL au fost discutate listele candidaţilor PDL şi ARD pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie, iar toţi cei nominalizaţi vor trece prin filtrul Comisiei de etică condusă de Monica Macovei. Mari surprize în privinţa candidaţilor nu există, cu excepţia lui Sever Voinescu, care a renunţat să mai intre în luptă. Adriean Videanu şi Radu Berceanu anunţaseră mai demult că nu candidează. Altfel, cam toţi cei din PDL îşi vor păstra colegiile unde au ieşit învingători acum 4 ani. Fostul ministru al Dezvoltării şi Turismului, Elena Udrea va candida însă în Judeţul Neamţ, pentru Colegiul 4 – deputaţi, iar Vasile Blaga, preşedintele PDL, la Timişoara.  

Anca Boagiu, Theodor Paleologu şi Sulfina Barbu, dar şi Alex Ştefănescu şi Alexandru Ciocâlteu vor candida pe listele ARD în colegii din Bucureşti.

Tot în Bucureşti vor mai candida, din partea Alianţei, Vasile Gherasim, Cristian Rădulescu, Mircea Raicu, Cristina Trăilă, Radu F. Alexandru, Cristian Petrescu şi Ştefan Vlaston.

Pe listele ARD vor mai candida Traian Igaş la Arad, Gheorghe Flutur la Suceava, Roberta Anastase la Prahova, Mircea Toader la Galaţi, Teodor Baconschi la Iaşi şi Gabriel Berca la Bacău.

Democrat-liberalii trebuie să rezolve situaţia candidaţilor pentru judeţele Constanţa şi Brăila. În Constanţa, organizaţia PDL refuză să susţină candidatura Mariei Stavrositu, iar la Brăila s-a schimbat preşedintele organizaţiei, conducerea fiind preluată de Alexandru Nazare, care urmează să stabilească cine va fi candidat.

Colegiul Director a respins candidatura lui Valentin Iliescu, fost secretar de stat pentru Relaţia cu Parlamentul în Guvernul Boc, care dorea să fie pe lista pentru Vâlcea.

Ştefan Pirpiliu nu se află pe listele candidaţilor ARD, deoarece el a trecut recent de la PDL la partidului condus de Mihai-Răzvan Ungureanu, Forţa Civică, iar democrat-liberalii nu îl doresc pe listele de candidaţi ale ARD. La fel Dănuţ Liga.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.