Lovitura grea pentru clanurile mafiote italiene: 2.041 de arestari si bunuri de 4,1 mld. euro confiscate

Peste 2.000 de mafioti arestati si imobile si produse de lux (masini, iahturi) in valoare de peste 4,1 miliarde de euro au fost confiscate anul trecut de la clanuri mafiote din Italia, a anuntat, miercuri, Ministerul italian de Interne. Confiscarea bunurilor – imobile, intreprinderi in diverse sectoare, hoteluri-restaurante, produse de lux -, facilitata de legislatia italiana, este considerata un instrument foarte eficient in lupta contra criminalitatii organizate.

In total, 2.041 de mafioti, dintre care 18 sunt considerati in mod deosebit periculosi, au fost retinuti pe parcursul anului trecut, cand statul a efectuat si 12.139 de sechestrari si confiscari de bunuri apartinand clanurilor mafiote, intre care 723 de societati si un numar neprecizat de masini de lux si iahturi, in valoare de 4,124 de milarde de euro.

Majoritatea bunurilor confiscate au fost descoperite in Sicilia (5.103 bunuri confiscate, in valoare de 1,6 miliarde euro), urmata de Campania, regiunea Napoli, (3.225, in valoare de 1,4 miliarde de euro) si de Calabria (2.260 confiscari – in valoare de o jumatate de miliard de euro). (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.