Lucian Diniţă: Amplasăm filtre de Poliţie la intrarea în Pasul Gutâi şi Pasul Tihuţa încă de sâmbătă seara

Comisar şef Lucian Diniţă, directorul Direcţiei Rutiere, a dispus amplasarea de filtre de poliţişti la intrarea în Pasul Gutâi şi Pasul Tihuţa încă de sâmbătă seara, pentru a verifica dacă maşinile au anvelope pentru iarnă şi dacă autovehiculele de peste 3,5 tone sunt echipate corespunzător cu lanţuri antiderapante.

„Vom avea echipaje la intrare, să vedem dacă autovehiculele care urcă în Pasul Gutâi şi Pasul Tihuţa sunt echipate corespunzător pentru iarnă. Chiar în prognoza meteo există condiţii pentru apariţia poleiului. Am instituit aceste filtre pentru a evita blocaje”, a anunţat sâmbătă la prânz, într-o intervenţie telefonică la B1TV, şeful Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR.

Lucian Diniţă a amintit că legea nu prevede o anumită perioadă din an în care maşinile trebuie să fie dotate cu cauciucuri de iarnă, dar că acestea nu au voie să circule neechipate pe drumurile cu zăpadă şi polei.

Amenzile sunt cuprinse între 630 de lei şi 1.470 de lei, plus reţinerea certificatului de înmatriculare.

Printr-un comunicat, Direcţia Rutieră anunţă că sâmbătă după-amiază vor fi instituite primele filtre rutiere în localităţile Vatra Dornei (Suceava) şi Bistriţa-Năsăud pentru cei care se vor deplasa prin Pasul Tihuţa şi în localităţile Borşa (Maramureş) şi Cârlibaba (Suceava), pentru cei ce vor traversa Pasul Gutâi, pentru verificarea echipării corespunzătoare a autoturismelor pentru sezonul de iarnă.

“O atenţie deosebită se va acorda autovehiculelor cu greutate peste 3,5 tone care trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Pentru neechiparea corespunzătoarea a se retrage certificatul de înmatriculare, iar valoarea amenzii este de la 630 la 1470 de lei (între 9 şi 21 puncte amendă)”, se arată în document.

Poliţiştii le recomandă şoferilor să conducă deosebit de prudent, cu viteza adaptată continuu particularităţilor meteo, de drum şi trafic.

Conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în perioada următoare va scădea brusc temperatura la nivel naţional, fiind favorizată apariţia precipitaţiilor sub formă de lapoviţă şi ninsoare, totodată semnalându-se apariţia poleiului, îndeosebi în zonele montane.
Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.