Lucian Diniţă: În aeroporturi trebuie instalat softul care depistează taxiurile neautorizate

Lucian Diniţă, şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere, propune montarea sistemelor de identificare a autovehiculelor după numărul de înmatriculare, astfel încât să poată fi depistate taxiurile care îşi desfăşoară activitatea fără autorizaţie în aeroporturi. Diniţă a precizat că sistemul propus este identic cu cel implementat pe DN1.

Acest soft va conţine o bază de date cu numerele tuturor taxiurilor autorizate. În momentul în care în aeroport va intra un taxi neautorizat, softul va genera, pe monitoarele camerelor de luat de vederi, un anunţ de alertă. Astfel, taximetriştii “pirat” vor dispărea din curtea aeroportului.

“În contextul dezideratului de creştere a siguranţei în perimetrul aeroportului, una dintre propuneri a fost aceea de montare a sistemelor de identificare a autovehiculelor după numărul de înmatriculare. Softul să fie încărcat cu autovehicule destinate transportului public de taxi autorizat, iar acest sistem să sesizeze în momentul în care apare un autovehicul care nu este autorizat. În momentul acela, va fi mult mai simplu şi pentru autoritatea aeroportuară, şi pentru poliţişti să acţioneze”, a declarat Lucian Diniţă, vineri, la încheierea şedinţei Comitetului de Securitate Aeroportuară.

Şeful Poliţiei Rutiere a mai spus că numai în ultimele 45 de zile au fost efectuate cel puţin 15 controale rutiere care au vizat şoferii de taxi, controale desfăşurate de Poliţia Transporturi în perimetrul Aeroportului “Henri Coandă”.

Cu toate acestea, “piraţii” sunt de neoprit, iar singura soluţie pentru a-i elimina este introducerea acelui soft.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.