Luni şi marţi, mai cald decât în mod obişnuit, apoi vine îngheţul

Vremea va fi, luni şi marţi, uşor mai caldă decât în mod obişnuit pentru această dată, în cea mai mare parte a ţării. În nord şi nord-vest va ploua slab cu totul şi cu totul izolat, iar în rest temperaturile maxime vor fi între 9 şi 18 grade Celsius, iar cele minime între 0 şi 10 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre -4 grade. În zonele joase, mai ales extracarpatice, dimineaţa şi noapteava fi ceaţă, local,  izolat persistentă. De miercuri, temperatura scade cu până la 10 grade, astfel că noaptea va fi cu înghet în mai toată ţara.

În Bucureşti vor fi luni şi marţi 14 grade ziua şi 2-4 grade noaptea.

De miercuri se răceşte brusc, cu 10 grade, apoi constant, câte puţin, până în 19 noiembrie, în toată ţara. Astfel, în Banat, Crişana, Maramureş nu va fi mai cald de 10-12 grade ziua şi de 3-5 grade noaptea.

În Transilvania, temperatura va fi în jur de 10 grade ziua de 0 grade în nopţile cele mai reci .

În Moldova va fi şi mai frig, între 6-9 grade ziua şi 0-2 grade noaptea.

În Dobrogea vor fi 13 grade ziua şi 8 gradenoaptea. În perioada 15-19 noiembrie, tendinţa vremii este de răcire uşoară şi treptată.

În Muntenia şi Oltenia, maximele vor scădea până la aproximativ 13 grade, iar minimele nocturne vor coborî spre 2-3 grade. Valorile sunt apropiate celor normale pentru a doua decadă a lunii noiembrie.

La munte, temperaturile maxime vor fi între 3 şi 6 grade, iar cele nocturne sunt preponderent negative, cele mai coborâte fiind de -6…-4 grade.

Până în 18 noiembrie vor fi precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare, slabe cantitativ. Ninsorile se vor semnala mai ales la altitudini de peste 1700 m. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.