UPDATE! MAE: Alertă de călătorie în Ungaria, porţiune de autostradă închisă

Criza refugiaţilor se amplifică: MAE a emis o alertă de călătorie în care avertizează cetăţenii români care se află sau doresc să meargă în Ungaria că poliţia judeţului Gyor-Moson-Sopron a închis ieri circulaţia autoturismelor pe porţiunea de autostrada spre Hegyeshalom, frontiera cu Austria, de la km. 165.

UPDATE: Circulaţia a fost reluată pe întreaga autostradă M1.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Ungaria că, pentru evitarea aglomeraţiei pe autostrada M1, Poliţia Judeţului Gyor-Moson-Sopron a închis, pentru circulaţia autoturismelor, la data de 11 septembrie 2015, porţiunea de autostrada spre Hegyeshalom, frontiera cu Austria, de la  km. 165. Poliţia redirecţionează autoturismele către drumul M15, care face legătura cu Bratislava. Poliţia locală atrage atenţia participanţilor la trafic că, prin intermediul indicatoarelor electronice ale autostrăzii, se informează continuu referitor la eventualele aglomerări şi porţiuni de drumuri închise”, se arată într-un comunicat al MAE.

În vederea obţinerii de informaţii în timp real privind traficul pe principalele drumuri din Ungaria, pot fi accesate camerele web montate de-a lungul acestora, la adresa: www.utinform.hu/webkamerak.

De asemenea, MAE le recomandă cetăţenilor români consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte că pentru călătoria în străinătate a pus la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.