Atenționare MAE: Croația menține închise mai multe puncte de trecere a frontierei cu Serbia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează românii care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația că autoritățile locale mențin măsurile de închidere, pe o perioadă nedeterminată, a punctelor de control trecere frontieră cu Serbia de la Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2 și Batin.

Amintim că decizia a fost luată de autorităţile din Croaţia în 18 septembrie, în contextul crizei migranţilor.

Ccirculația rutieră se desfășoară în condiții normale pe la principalul punct de control trecere frontieră Croația-Serbia de la Bajakovo-Batrovci, situat pe autostrada Zagreb-Belgrad.

Circulația feroviară este în continuare suspendată (din 21 septembrie) pe direcțiile Croația-Slovenia, Croația-Ungaria și Croația-Serbia.

Pentru informații actualizate, MAE le recomandă cetățenilor români care doresc să călătorească în Croația să consulte paginile de internet ale:

– Automobil Clubului Croat: https://www.hak.hr/en

– Companiei Naționale Croate de Căi Ferate: https://www.hznet.hr

– Autorității Portuare Croate: https://www.portauthority.hr

– Agenției Croate de Aviație Civilă: https://www.ccaa.hr.

Românii pot consulta şi pagina de internet www.mae.ro și au la dispoziție, totodată, aplicația “Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în App Store și Google Play), care oferă informații, recomandări de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.