Bulevarde inchise in Bucuresti

Primaria Capitalei si Brigada de Politie Rutiera au luat decizia inchiderii alternative a traficului rutier pe mai multe artere principale de circulatie, in aceasta seara, avand in vedere avertizarile meteorologilor care anunta scaderea semnificativa a temperaturilor incepand cu aceasta noapte.

“Vom interveni cu baterii de utilaje pentru eficientizarea actiunii de deszapezire si, de asemenea, pentru a degaja zapada acumulata la marginea carosabilului. De asemenea, pe parcursul acestei nopti (joi spre vineri) operatorii de salubritate vor imprastia manual substante antiderapante pe strazile laterale si intre blocuri”, anunta primarul general Sorin Oprescu.

Iata lista strazilor cu trafic restrictionat si intervalul orar in care va fi impusa restrictia temporara:

SECTOR 1

  B-dul Lascar Catargiu, punct de intalnire utilaje Piata Victoriei ora 20.30 pana la ora 21.30

– B-dul Ion Mihalache, punct de intalnire Piata Victoriei 21.30 pana la orele 22.30

– Calea Grivitei, punct de intalnire Gara de Nord la rond ora 22.30, pana la ora 24.00

 Piata Dorobanti, de la ora 24.00 pana la ora 01.00

SECTOR 2

  Ora 20.30 – 21.00  Sos. Petricani – punct intalnire  ora 20.30 Colentina  cu D-na Ghica

– Ora 21.00 – 21.30  Sos. Fabrica de Glucoza, intalnire 21.00 – Petricani intersectie cu Fabrica de Glucoza

– Ora 21.30 – 22.00 Sos. Pipera, intalnire 21.30 Barbu Vacarescu cu Pipera

– Ora 22.00 – 22.30 Sos. Dimitrie Popmei  intalnire ora 22.30 Pipera intersectie cu Gara Hestrau

– Ora 23.00 – 23.30  Biruintei – intalnire 23.00 Sos. Pantelimon cap.tramvai 14

SECTOR 4

– Prelungirea Berceni,  punct de intalnire Aparatorii Patriei, ora 20.30 pana la ora 22.30, se doreste blocarea din ambele capete

SECTOR 5

– Calea Rahovei punct de intalnirela Piata de Flori ora 20.30 pana la ora 00.00

SECTOR 6

– Bd. Timisoara, punct de intalnire Razoare, ora 20.30 pana la Platza Romania ora 22.30

– Bd. Timisoara, de la Platza Romania ora 20.30 pana la Valea Cascadelor ora 00.00

 Str. Brasov, de la oara 20.30, intalnire la Platza Romania pana ora 22.30.

Periferia Capitalei, maturata de viscol

Circulatia in Bucuresti se desfasoara cu greutate, dupa ce multi dintre posesorii de autoturisme nu au vrut sa renunte la a se deplasa cu ele spre serviciu. Utilajele de deszapezire au razuit zapada de pe strazile principale, insa zonele limitrofe ale Capitalei sunt puternic afectate de viscol. Aici interventia plugurilor este inutila, intrucat zapada este adusa de pe camp aproape imediat, acoperind carosabilul.

Alti peste 100 de copaci au fost rupti de rafalele de vant, acestia adaugandu-se celor 106 doborati in cursul zilei de ieri.

Piedone, sprijinit de Armata 

In Sectorul 4 al Capitalei, 17 autoturisme, 4 TIR-uri, 2 camioane si o macara au ramas inzapezite in zona Prelungirea Berceni – linia de Centura a Capitalei, traficul fiind blocat. Primarul Cristian Popescu-Piedone a reusit sa-i convinga doar pe soferii autotrenurilor sa paraseasca autovehiculele, pentru a se adaposti la Liceul “Miron Nicolaescu”, din B-dul Metalurgiei, iar in apropiere se afla cantina Universitatii “Spiru Haret”, unde se poate servi o masa calda gratuita, cheltuielile fiind suportate de Primarie. Celorlalti posesori de autovehicule li se vor duce la masina combustibil, ceai si hrana calda .

Edilul a cerut sprijinul unitatii militare de pe Sos. Oltenita, care a pus la dispozitie utilaje speciale 6×6, iar RATB un utilaj 8×8 pentru transportarea celor blocati.

Potrivit edilului Sectorului 4, in 58 de locuri s-au prabusit 64 de arbori, unii dintre ei avariind 5 masini. “Impreuna cu cei de la Inspectoratul Situatiilor de Urgenta (ISU) se lucreaza la degajarea carosabilului. Mai avem 20 de muncitori blocati, pe care ii vom transporta la liceul unde li s-a amenajat spatiu de odihna si, totodata, loc sigur, pentru a nu li se pune in pericol viata”, ne-a declarat Piedone.

Primarul face apel catre cetateni sa nu iasa cu masina, promitand ca, dupa incetarea viscolului “in maxim 24 de ore totul va fi curatat de zapada si lucrurile vor reintra in normal”. Pana atunci, 42 de utilaje ale REBU lucreaza non-stop la evacuarea zapezii de pe strazile principale.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.