Mai putine autorizatii de construire

Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale a fost de 9.958, in primele patru luni din acest an, in scadere cu 5,5% fata de perioada similara din 2011, arata datele publicate miercuri de Institutul National de Statistica (INS). Scaderi importante s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Nord-Est (-282 autorizatii), Nord-Vest (-205 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (-65 autorizatii), in timp ce o crestere a avut loc in regiunea de dezvoltare Vest (+68 autorizatii). In regiunea de dezvoltare Sud-Vest Oltenia, numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a ramas acelasi.

Potrivit datelor INS, in luna aprilie 2012 s-au eliberat 3.083 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 1,9% fata de luna martie 2012 si cu 2% fata de luna aprilie 2011. Din numarul total al autorizatiilor eliberate in aprilie\, 68% au fost pentru zona rurala.

Distributia in profil regional evidentiaza o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale in 5 regiuni de dezvoltare, respectiv in Vest (-53 autorizatii), Nord-Vest (-34 autorizatii), Centru si Sud-Est (-12 autorizatii fiecare) si Sud-Vest Oltenia (-5 autorizatii). Pe de alta parte, cresteri s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov (+25 autorizatii), Sud-Muntenia (+23 autorizatii) si Nord-Est (+7 autorizatii).

In aprilie 2012, comparativ cu aprilie 2011, s-a remarcat o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale (-62 autorizatii), scadere reflectata in urmatoarele regiuni de dezvoltare Nord-Vest (-101 autorizatii), Nord-Est (-82 autorizatii) si Centru (-3 autorizatii). Potrivi datelor INS, cresteri s-au inregistrat in urmatoarele regiuni de dezvoltare Bucuresti-Ilfov (+56 autorizatii), Sud-Muntenia (+31 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (+18 autorizatii), Sud-Est (+10 autorizatii) si Vest (+9 autorizatii). (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PALSU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.