Managerii, optimiști pentru următoarele 3 luni

Managerii văd în următoarele trei luni creşteri ale afacerilor în industria prelucrătoare (sold conjunctural +20%), construcţii (sold conjunctural +25%), comerţul cu amănuntul (sold conjunctural +43%) şi servicii (sold conjunctural +11%), potrivit anchetei de conjunctură realizată de INS.

Preţurile vor rămâne relativ stabile în industria prelucrătoare (sold conjunctural +4%), iar numărul de salariaţi ar urma să avanseze moderat, soldul conjunctural fiind de 7% pe total.

În construcţii se estimează un avans al volumului producţiei şi a stocului de contracte şi comenzi (sold conjunctural +19%), dar mai moderat la numărului de salariaţi (sold conjunctural +13%). Preţurile vor rămâne relativ stabile (sold conjunctural +4%).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii se aşteaptă la o creștere mai mare a numărului de salariaţi (sold conjunctural +27%) şi a volumului comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale (sold conjunctural +16%), însă mai moderată a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +10%).

La servicii se va menţine numărul de salariaţi (sold conjunctural -1%), concomitent cu preţurile de vânzare sau de facturare (sold conjunctural +1%). (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLȘU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.