Mănescu reia discuţiile cu Turcia pentru redeschiderea liniei de feribot UN RO-RO Constanţa-Pendik

Ramona Mănescu a avut, joi, o întrevedere cu ambasadorul Turciei, Ömür Şölendil, la sediul Ministerului Transporturilor, pentru reluarea circulaţiei navelor de tip ferry-boat pentru marfă și pasageri între România (portul Constanţa) şi Turcia (portul Pendik). Proiectul RO-RO a fost lansat în 2011, dar din cauza unor neînțelegeri apărute, a fost sistat în octombrie 2012, precizează un comunicat al MT remis redacţiei.

Pentru a continua acest parteneriat, specialiștii turci și români vor avea primele discuții în luna martie, cu ocazia Comisiei Mixte Rutiere, în cadrul căreia vor fi puse la punct toate detaliile.

“Mă bucur că am reușit să depășim cu bine prima fază a negocierilor și sunt convinsă că reluarea acestui proiect va aduce beneficii ambelor părți. Linia maritimă dintre portul Contanţa și portul Pendik va contribui substanțial la creşterea tranzitului maritim, deschizând noi oportunităţi transportului de călători şi marfă între România şi Republica Turcia, precum şi între Europa, Asia şi Orientul Apropiat”, declară Ramona Mănescu în comunicat. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.