Manuale noi pentru clasele pregatitoare, I, a II-a, a V-a si anul I al scolii profesionale

In anul scolar 2013-2014, se va lucra la clasa pe baza noilor manuale si a ghidurilor pentru profesori care vor acompania aceste manuale (elaborate conform unui nou plan de invatamant si pe baza noilor programe scolare) atat la clasa pregatitoare, cat si la clasa I, clasa a II-a, clasa a V-a si anul I al scolii profesionale. Miercuri au fost lansate in dezbatere publica programele scolare pentru clasele I si a II-a.

“Toti cei interesati au posibilitatea de a contribui in scris, cu sugestii si propuneri constructive, fie la adresa de e-mail curriculum[at]ise.ro, fie prin posta, pe adresa MECTS (str. General Berthelot nr. 28-30, Bucuresti, sector 1, cod 010168). Opiniile pot fi transmise incepand de miercuri, 13 iunie 2012, timp de doua saptamani”, informeaza Ministerul printr-un comunicat de presa.

In ceea ce priveste planul de invatamant si noile programe scolare pentru clasa a IX-a – ruta liceala, “desi Legea Educatiei Nationale este in vigoare din luna februarie 2011, s-a constatat ca, in tot acest timp, la nivelul MECTS nu au fost parcursi pasii necesari elaborarii acestor documente”, se arata in comunicatul de presa, care precizeaza ca ministrul Liviu Marian Pop a solicitat masuri urgente din partea departamentelor responsabile din minister pentru remedierea in timp util a acestei disfunctionalitati. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.