Marfuri de peste 700.000 de euro, confiscate

Politisti de la investigarea fraudelor au confiscat marfuri false sau fara acte, in valoare de 700.000 de euro, dupa un control facut, sambata, la un centru comercial de la marginea Bucurestiului, cand au fost constatate si 8 fapte de evaziune fiscala si 18 de vanzare de produse contrafacute. A fost vizata si o grupare specializata in importul si distributia de produse contrafacute, produse in China si Turcia. Falsurile erau vandute prin intermediul unor persoane fizice ce au inchiriate mai multe standuri si depozite in cadrul aceluiasi complex comercial, afirma politistii.

Controlul, pentru care cei de la investigarea fraudelor au fost sprijiniti de echipaje SPIR, de comisari ai Garzii Financiare si de lucratori ai Directiei regionale pentru accize si operatiuni vamale Bucuresti, a avut ca scop “probarea activitatii infractionale a unei grupari de cetateni chinezi implicati in savarsirea de acte de evaziune fiscala prin metoda diminuarii valorii in vama”.

“In fapt, marfurile introduse in tara erau ulterior vandute fara documente legale sau printr-un lant de firme fantoma, prejudiciul adus bugetului de stat fiind de peste 323.000 de euro, la un venit nedeclarat de peste 800.000 de euro”, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

Echipele de control au verificat 19 societati comerciale si 5 persoane fizice, constatand 26 de infractiuni: 8 fapte de evaziune fiscala si 18 infractiuni de comercializare de produse contrafacute.

Au fost confiscate 55.420 de produse textile si 44.200 de perechi de incaltaminte – “bunuri de origine comercializate fara documente de provenienta” – in valoare de peste 475.000 de euro, dar si 51.143 de articole de imbracaminte si incaltaminte contrafacute, in valoare de peste 250.000 de euro. (M.S.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.