Maşini şi persoane semnalate în Sistemul Informatic Schengen, depistate prin Biroul SIRENE

În ultima săptămână au fost identificate de poliţiştii români şi de partenerii străini, în urma schimbului de date şi informaţii suplimentare prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul CCPI – IGPR, 162 de persoane şi 37 de autoturisme ce fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen (SIS). Pe teritoriul României au fost identificate 28 de autoturisme căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale. În statele membre au fost identificate 9 autovehicule semnalate de România în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cursul procedurilor penale.

Autorităţile române au localizat, în perioada 3-9 noiembrie, pe teritoriul ţării noastre, 89 de persoane, au pus în aplicare11 mandate europene de arestare şi au identificat 2 persoane semnalate ca fiind dispărute. De asemenea, poliţiştii au depistat 36 de persoane căutate în vederea participării la o procedură judiciară.

În urma datelor şi informaţiilor transmise prin Biroul SIRENE România, partenerii străini au identificat 73 de persoane căutate de Poliţia Română, dintre acestea 51 fiind căutate în baza unui mandat european de arestare. De asemenea, au identificat 2 persoane dispărute din România şi 6 persoane căutate pentru participarea la o procedură judiciară. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.