Membrii COTAR nu participa la actiunile de protest

Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) anunta ca membrii sai nu participa la actiunile de protest organizate in aceste zile. Vasile Stefanescu, presedintele confederatiei, se declara “dezamagit” ca “un reprezentant al unor operatori de transport marfa, respectiv FORT, s-a angajat in numele tuturor categoriilor de transport ca va scoate transportatorii in strada”.

“COTAR este confederatie patronala, reprezenativa la nivel national si reprezinta interesele a peste 40.000 de membrii din domeniile  transportatorilor rutieri de persoane, scolilor de conducatori auto,  a transportatorilor in regim de taxi si inchiriere, precum si a serviceurilor auto din Romania, din care nu face parte FORT. COTAR este foarte atenta la solutionarea problemelor membrilor nostri si nu se lasa antrenata in manifestari de strada care nu au nimic comun cu organizatia noastra. Orice cetatean, fie ca e sau nu membru COTAR, poate sa iasa in strada pe cont propriu si sa-si manifeste nemultumirea sau bucuria, dar nu in numele Confederatiei COTAR”, declara Stefanescu, intr-un comunicat.

Membrii COTAR atrag atentia autoritatilor “ca este cazul sa se aplece asupra listei nostre de revendicari, pentru ca si noi avem multe nemultumiri, dar consideram ca a ajuns momentul sa rezolvam aceste probleme la masa dialogului, la care sa participe cu adevarat actorii sociali reali”.

“A sosit momentul ca patronatele si sindicatele reprezentative cu adevarat – iar Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale stie care sunt acelea -, sa faca parte din structurile de dialog social de la toate nivelele. A sosit momentul ca MMFPS sa priveasca cu mai mare atentie si fara subiectivism spre realele confederatii patronale, si sa le includa in structurile de dialog social la nivel national, pe institutii si in plan local”, mai spune Vasile Stefanescu.

COTAR cere primului-ministru Emil Boc “sa rezolve de urgenta constituirea CES prin retragerea membrilor Guvernului si solicitarea organizatiilor din societatea civila sa-si desemneze reprezentantii”. “Asa s-ar debloca o punte reala a dialogului social. Ar fi necesara mai multa informare asupra starii patronatelor decat dezinformare. COTAR asteapta invitatia la dialog din partea primului-ministru Emil Boc, si nu iese in strada. Speram ca invitatia sa vina cat mai repede”, conchide presedintele COTAR. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.