Memorandumul cu Huawei, făcut public

Ministerul pentru Societatea Informaţională (MSI) a publicat astăzi pe site Memorandumul semnat cu Huawei, după acuzaţiile de aseară ale preşedintelui Traian Băsescu potrivit cărora “premierul Victor Ponta a făcut un joc murdar pe seama securităţii naţionale”. Şeful statului a precizat că a înţeles, după citirea memorandumului, de ce doreşte Ponta să ia în subordine STS, arătând că securitatea naţională nu se dă pe mâna unor firme IT străine, indiferent cât de prieteni am fi cu o ţară sau cu alta”. În replică, premierul a declarat astăzi că Huawei nu face nimic pentru STS şi i-a cerut public preşedintelui “să nu mai atace investitorii – Kaz Munai Gaz Rompetrol, Renault şi, mai nou, Huawei”. 

Potrivit documentului, care include trei pagini, ministerul “vine în întâmpinarea” Huawei în vederea participării la construcţia:

* Sistemului de Informaţii şi Comunicaţii Naţional

* Sistemului de Monitorizare şi Supraveghere a Traficului

* proiectelor de tip Guvernare Electronică (E-Government)

* proiectelor de tip Oraş Inteligent (Smart City)

* Reţelei Naţionale de Bandă Largă dezvoltate de Guvernul României.

De asemenea, ministerul va oferi sprijin în vederea iniţierii proiectului de Reţea Integrată a Transelectrica, al cărui memorandum de înţelegere a fost semnat la Beijing în septembrie 2012.

Daţi click pentru a vizualiza integral Memorandumul cu Huawei. Documentul nu este semnat şi nici datat.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.