Meşter, retras de la şefia revoluţionarilor

După două luni de proteste din partea revoluţionarilor, premierul Victor Ponta a semnat, luni, decizia de eliberare din funcţia de secretar de stat la Secretariatul pentru Problemele Revoluţionarilor a lui Sorin Vintilă Meşter. El ocupa acest post – rămas vacantă după arestarea lui George Costin – de când USL a venit la putere, în luna mai a acestui an. Indemnizaţiile rămân însă tot sistate, după ce le-a tăiat fostul premier Emil Boc.

În lunaseptembrie, aproximativ 100 de membri ai Blocului Naţional al Revoluţionarilor 1989 au protestat la Palatul Victoria şi au cerut înlocuirea lui Meşter cu Dorin Lazăr Maior, preşedintele organizaţiei şi secretar executiv al PSD însărcinat cu problemele revoluţionarilor.

Ei au acuzat tergiversarea intrării în plată a indemnizaţiilor pentru revoluţionari conform Legii 324 din 2004, promisă de Ponta în iulie.

Ulterior, în octombrie, grup de revoluţionari a protestat mai multe zile în faţa sediului central al PSD, carând din nou demiterea lui Meşter şi reluarea plăţii indemnizaţiilor către revoluţionarilor.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.