Microbuzele raman in autogari. Cod Portocaliu de viscol si ninsori pana miercuri

CNADNR si patronatele au decis, duminica, sa inchida transporturile rutiere de persoane pe drumurile din sudul si sud-estul tarii, incepand cu ora 14.00, din cauza viscolului si a ninsorilor, dar si a iminentei instituiri a Codului Portocaliu, anuntata pentru ora 18.00. S-a mai stabilit ca ambele parti sa ia masuri pentru mentinerea deschisa a fluxurilor de marfuri, astfel incat aprovizionarea in judetele cu drumuri inchise sa nu fie afectata.

Cristian Andrei, director la Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale, a anuntat, la informarea de la ora 14.00 a Comandamentului de iarna de la Ministerul Transporturilor, ca patronatele si CNADNR au decis inchiderea transportului rutier de calatori pe drumurile din sudul si sud-estul tarii. ANM a anuntat ca, de la ora 18.00, cand va expira atentionarea de Cod Galben, va institui pana miercuri Cod Portocaliu de viscol si ninsori.

Astfel, Compania de Drumuri a transmis avertizarea catre autogarile din aceste zone ale tarii, pentru ca microbuzele sa nu mai plece pe trasee si a risca sa ramana inzapezite.

Potrivit unui ordin comun al Ministerului Administratiei si Internelor si Ministerului Transporturilor, atunci cand sunt emise avertizari Cod Portocaliu sau Cod Rosu de viscol se dispune inchiderea imediata a circulatiei.

Dir. Andrei a mai spus ca, incepand cu ora 16.00, exista posibilitatea inchiderii drumurilor nationale din 16 judete, respectiv Mehedinti, Olt, Dolj, Teleorman, Calarasi, Giurgiu, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Vrancea, Arges, Dambovita, Ilfov si Prahova.

Soselele vor fi inchise pentru a se putea interveni cu utilaje de deszapezire, iar de luni sa fie redeschise treptat circulatiei. “Subliniem ca inchiderea acestor drumuri are drept scop asigurarea sigurantei oamenilor. Astfel, utilajele de deszapezire vor putea interveni pentru redeschiderea drumurilor de indata ce conditiile meteorologice o vor permite.  CNADNR, impreuna cu patronatele, va asigura rutele prioritare ale fluxurilor de marfuri astfel incat aprovizionarea sa nu fie intrerupta in niciunul dintre judetele afectate”, a precizat oficialul CNADNR.

Imediat dupa ce vor fi inchise, Politia Rutiera si reprezentatii CNADNR vor inspecta drumurile respective, pentru a se asigura ca nu au ramas oameni si masini blocate. “Conform ordinului comun mentionat ”imediat dupa inchiderea unui sector de drum, Politia rutiera insotita de catre un echipaj de deszapezire al CNADNR va inspecta intregul tronson de drum inchis circulatiei publice in vederea identificarii eventualelor persoane si autovehicule ramase blocate””, a insistat dir. Cristian Andrei.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.