Microbuzul răsturnat miercuri transporta pasageri peste limita admisă

Microbuzul răsturnat miercuri la intrarea pe autostrada A1, provocând rănirea mai multor persoane, transporta pasageri peste limita legală de 15 călători – cât permite legea în cazul acestui tip de vehicul. Şoferul a fost amendat şi s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Firma de transport Axi Tours, care deţine vehiculul, a fost sancţionată şi ea, după ce s-a constatat că aparatul tahograf era defect.

Din primele cercetări ale poliţiştilor de la IPJ Ilfov reiese că şoferul, Aurel Muceanu, de de 40 ani, a comis o “eroare în condus”, pasagerii relatând că “s-au pomenit dintr-o dată în şanţ”, fără ca şoferul să fi încercat iniţial manevre de redresare a microbuzului.

Întrebat de poliţişti cum a ajuns cu vehiculul în şanţ, bărbatul a răspuns că nu îşi mai aminteşte nimic. Reprezentanţii firmei de transport unde lucrează susţin însă că Muceanu este un şofer cu experienţă şi este angajat vechi al societăţii.

Imediat după producerea accidentului, la spital au fost transportate 5 persoane, apoi încă 6, dar bilanţul final al celor care au primit îngrijiri medicale a fost, potrivit poliţiştilor, de 14 persoane.

Doi dintre răniţi au fost descarceraţi de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Ilfov. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.