Mihai Basulescu, din nou sef al CNADNR

Mihail Basulescu a revenit la conducerea Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR), dupa demisia Danielei Draghia, odata cu venirea la putere a Guvernului Ponta. Basulescu este cel care a semnat faimosul contract cu firma americana Bechtel pentru realizarea Autostrazii Transilvania, in timpul Guvernului Nastase si ministrului Miron Mitrea.

Mihail Basulescu a fost numit director general interimar, cu preluare de atributiuni, intocmind formalitatile de predare-primire cu Ionut Masala, directorul general adjunct economic al CNADNR, cel care a asigurat interimatul de la plecarea Danielei Draghia.

Impreuna cu Mitrea, Basulescu a avut dosare penal, in urma plangerilor facute de urmatorul ministru ajuns la putere, Gheorghe Dobre. Potrivit acestuia din urma, Basulescu ar fi parafat si 14 anexe la contractul cu Bechtel, fara a le trece prin Guvern si, implicit, in OUG nr. 120/2003.

Anexele cuprindeau preturile estimative ale lucrarilor. „Mentionam ca aceste anexe sunt orientative si contin preturi estimative ale lucrarii, ceea ce a condus la cauzarea unui prejudiciu bugetului de stat”, scria fostul ministru Gh. Dobre in plangerea adresata Parchetului General. Ulterior Parchetul a decis ca Mitrea si Basulescu au actionat perfect legal, astfel ca s-a decis incetarea urmaririi penale.

Dupa plecarea de la CNADNR, Basulescu a lucrat la firma de constructii Romstrade. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.