Mii de amenzi rutiere şi 80 de permise auto reţinute, joi

Poliţiştii rutieri au aplicat 4.290 de amenzi şi au reţinut 80 de permise, în timpul acţiunii desfăşurate la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul IGPR, joi, în prima zi a minivacanţei de Sf. Maria. Totodată, poliţişti rutieri şi cei de la Biroul de Poliţie A1 au instituit filtre rutiere, joi seară între orele 20.00-23.00, pe autostrada Bucureşti-Piteşti, pentru ai prinde pe şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice. Au depistat un conducător auto băut, au aplicat 11 amenzi şi au reţinut un permis auto şi un certificat de înmatriculare.

Pe autostrăzile, drumurile naţionale şi judeţene au fost amplasate 438 de radare, pentru depistarea vitezomanilor.

De altfel, cele 80 de permise le-au fost reţinute exact şoferilor prinşi cu viteze mai mari de 50 de km/h decât limita admisă pe sectorul de drum respectiv.

Pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, poliţiştii au prins un şofer ce conducea autoturismul având o îmbibaţie alcoolică peste limita legală. Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, iar pe numele său, poliţiştii au întocmit dosar penal.

De asemenea, poliţiştii au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, au reţinut în vederea suspendării un permis de conducere auto şi au ridicat un certificat de înmatriculare.

Acţiunile vor continua.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.