Ministrul Apararii ar vinde la licitatie terenurile Armatei

Dupa aproape 8 ani in care autoritatile au tot promis ca terenurile unitatilor militare dezafectate vor fi transferate primariilor pentru construirea de locuinte – proiect reusit in mica parte -, iata ca noul ministru al Apararii, Corneliu Dobritoiu, vrea sa le vanda la licitatie “in modul cel mai favorabil si mai transparent”, ca cumpere tehnica militara. El sustine ca Armata a instrainat pana acum terenuri cat suprafata unui judet si nu a beneficiat de nimic in schimb.

“O sa ne consultam cu Ministerul Finantelor, cu experti in domeniu, pentru a gasi cele mai favorabile si transparente forme de valorificare a acestora, incepand de la vanzare prin licitatie cu strigare, ca sa nu apara dubii, sau chiar posibilitatea ca aceste terenuri sa fie depuse colateral la o banca pentru obtinerea unui acreditiv sau, de ce nu, daca piata imobiliara va creste, chiar prezentarea lor la bursa, cum a fost cazul Fondului Proprietatea,” a precizat, miercuri, ministrul Apararii.

Dobritoiu ia in calcul si dezvoltarea unui parteneriat public-privat pe terenurile asezate pe “harta vanturilor”, pentru a aduce resurse la buget prin obtinerea de certificate pentru energie verde.

Din eco-cartierul croit de Udrea, Oprea si Vanghelie s-a ales praful

Dobritoiu sustine ca in Romania, dupa 1989, Armata a instrainat terenuri in exces echivaland cu un judet, dar fara beneficii vizibile, in timp ce Polonia “a gasit vointa politica pentru a face acest lucru, iar din banii rezultati a cumparat 48 de avioane militare”.

Anul trecut pe vremea asta, Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltarii, Gabriel Oprea, fostul ministru al Apararii, si Marian Vanghelie, actualul primar al Sectorului 5, anuntau cu mare tamtam cel mai mare eco-cartier in zona Ghencea, cu 10.000 de locuinte ANL realizate pe un teren imens ce urma a fi transferat de MApN Primariei Sectorului 5.

Ulterior, Udrea dadea ca sigur un parteneriat public-privat cu Samsung pentru construirea cartierului. Intre timp, s-a ales praful de tot.

Trebuie sa recunoastem insa ca in Sectorul 2, un proiect similar, pentru care Elena Udrea, Gabrile Oprea si Neculai Ontanu au batut palma, a mers brici.

Magda SEVERINLĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.