Ministrul Hellvig: Numai 93.000 euro sunt pentru concertul Lady Gaga, restul pana la 256.000 euro sunt alocati altor 2 evenimente

Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a anuntat, joi, ca institutia pe care o conduce a alocat 93.000 de euro pentru promovarea brandului turistic al Romaniei la concertul lui Lady Gaga, restul pana la 256.000 de euro fiind pentru alte 2 evenimente: concertul Red Hot Chilli Peppers, ce va avea loc in 31 august si Best Fest, desfasurat intre 6-8 iulie.

Hellvig a precizat ca acesti bani vor fi platiti dupa concert, daca organizatorii isi indeplinesc obligatii contractuale.

“In 2011, s-a elaborat planul de marketing pentru promovarea brandului turistic al Romaniei. In acest sens au fost alocati 75 milioane euro din fonduri europene pentru respectarea strategiei de promovare. Ministerul nu finanteaza organizarea efectiva de evenimente, ci doar cheltuielile cu promovarea bradnului. In 8 decembrie a fost depusa o solicitare de finantare de catre firma care organizeaza cele trei evenimente: Lady Gaga, Red Hot Chilli Peppers si Best Fest in valoare de 600.000 de euro. Din 2011, Ministerul are un consultant pentru managementul brandului turistic, iar aceasta cerere a fost trimisa consultantului. Pina pe 29 mai a analizat cererea si pe 29 mai a trimis un referat. S-a luat decizia de finantare cu 256.000 euro pentru cele 3 evenimente”, a declarat Helvig.

El sustine ca retragerea finantarii pentru acest contract ar fi creat deservicii de imagine in plan international, care ar fi afectat turismul.

„Retragerea finantarii pe care ministerul se angajase sa o faca ar fi adus deservicii internationale imaginii Romaniei. De exemplu, acest concert (Lady Gaga – n.r.) a fost organizat in Romania si Bulgaria, singurele tari din Europa de Est. Acest concert are o relevanta internationala si aduce plus valoare din punct de vedere al brandului de tara”, a conchis ministrul MDRT.

Magda SEVERIN 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.