Ministrul plagiator a demisionat. USL face a 3-a incercare la Educatiei: un sindicalist

Ministrul Educatiei, Ioan Mang, a decis, in sfarsit, sa demisioneze, argumentand ca “atacul politic” impotriva sa “se extinde in toata Europa” si “nu e cazul sa afectam imaginea Guvernului”. El a renuntat la functie inainte de analizarea, de catre Academia Romana, a acuzatiilor de plagiat care i se aduc. Sau, poate ca academicienii – carora Ponta le-a pasat cartoful fierbinte – l-au sfatuit sa nu mai insiste, dupa ce plagiatul lui a facut inconjurul lumii, pe internet. In locul lui Ioan Mang a fost numit interimar,  pentru maxim 45 de zile, ministrul pentru Dialog Social, Liviu Marian Pop, sindicalist la FSLI. Astfel, dupa doua incercari catastrofale, USL si-a epuizat rezerva de cadre si apeleaza la un “independent”. Presedintele Traian Basescu a acceptat interimatul.

“Din punctul meu de vedere, domnul Mang are in acest moment mainile dezlegate sa-si poata apara imaginea, prestigiul si munca de atati ani si sunt absolut convins ca in zilele urmatoare – fara a mai avea presiunea acestei functii, care se dovedeste mult mai dificila decat am crezut vreodata – va restabili adevarul. Si ma va ajuta si pe mine sa inteleg ce se ascunde in spatele acestor atacuri repetate asupra celor care au fost nominalizati pentru functia de ministru al Educatiei”, a afirmat Victor Ponta.

Fara a mai aminti de solicitarea trimisa luni seara Academiei Romane, precum si de faptul ca “in cateva zile” ar fi urmat sa se decida daca exista sau nu plagiat, seful Executivului insista acum pe faptul ca Ioan Mang nu mai putea sa astepte o decizie a Comisiei de etica formate de fostul ministru PDL Daniel Funeriu, in conditiile in care acest for a stabilit un prim termen in 15 iunie, iar in 18 iunie incepe examenul de Bacalaureat.

Liderul PSD a mai spus ca nu accepta “lectii de moralitate” de la seful PDL, Emil Boc. “Nu o sa accept niciodata lectii de moralitate sau de buna guvernare de exemplu de la domnul Boc, care dupa un an si jumatate de la frauda din Parlament o are mereu alaturi pe doamna Anastase. Cred ca un pic de bun-simt din partea celui care ridica piatra ne foloseste tuturor”, a declarat Victor Ponta.

Magda SEVERIN


LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.