Minus 22 de grade Celsius la Joseni

Vineri dimineaţă s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură de până acum din această iarnă: minus 22 de grade Celsius la Joseni, în intervalul orar 6.00 – 7.00. Potrivit meteorologilor, temperatura este una obişnuită pentru această staţie meteo, minima absolută a lunii decembrie fiind, aici, de minus 26 grade Celsius. La Miercurea Ciuc au fost minus 20 grade, tot vineri dimineaţă, cu până la 18 grade mai mici faţă de ziua precedentă la aceeaşi oră, după ce temperatura a coborât vertiginos încă de joi seară, după ora 21.00.

Şi celelalte staţii meteo din judeţul Harghita au înregistrat temperaturi negative. La Topliţa au fost -14,3 grade Celsius, la Bucin s-au consemnat -14 grade, iar la Odorheiu Secuiesc, mercurul termometrelor a arătat -6 grade.

Maximele nu vor depăşi, în cursul zilei de vineri, valoarea de -4 grade Celsius, vremea menţinându-se deosebit de rece şi în intervalul următor.

Meteorologii anunţă că, sâmbătă, minimele în Harghita vor fi similare celor înregistrate vineri, mai scăzute în zona depresionară.

Aceste valori sunt obişnuite pentru Harghita, cel mai friguros judeţ din ţară, supranumit Polul Frigului. Minima absolută a lunii decembrie în Harghita a fost de -33 grade Celsius şi s-a înregistrat la Miercurea Ciuc în anul 1998. Cel mai cald a fost în anul 1989, când tot la Miercurea Ciuc s-au consemnat 16,8 grade Celsius. (M.S.)

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.