Misiuni de salvare în judeţele Vaslui şi Botoşani

Mai mulţi militari intervin în judeţele Vaslui şi Botoşani pentru deszăpezirea drumurilor şi evacuarea persoanelor rămase blocate cu maşinile pe şosele sau care au nevoie de îngrijiri medicale şi trebuie transportate la spital.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, un camion cu 11 militari s-a deplasat spre localitatea botoşăneană Săveni, pentru a transporta o femeie gravidă la o clinică din apropiere.

Angajaţii MApN mai au de parcurs 30 de kilometri, dar camionul nu poate înainta deoarece drumul este impracticabil. Au solicitat ajutorul autorităţilor pentru a aduce o freză cu care să deszăpezească drumul. Militarii sunt de la Batalionul 335 Artilerie din Botoşani.

În  localitatea Soleşti, jud. Vaslui, două camioane cu 15 militari de la Batalionului 202 Apărare CBRN din Huşi ajută la deszăpezirea drumurilor şi la evacuarea persoanelor blocate în nămeţi.

Din cauza condiţiilor meteo, toate unităţile de învăţământ din judeţul Botoşani vor fi închise luni. În judeţul Iaşi vor fi închise toate unităţile de învăţământ din mediul rural. (M.S.)

1 COMENTARIU

  1. Cel mai mult imi place ca atunci cind calcam intr-un rahat chemam Armata sa ne scoata de acolo si eventual sa ne si spale pe picioare! Ce mare diferenta insa fata de situatia cind la toate nivelurile politicii se maninca RAHAT pe seama Armatei!Ani de zile toti idiotii care au guvernat Romania au facut si au dres, adica ‘s-au aflat in treaba’ ,vorba lui Petre Tutea, pe seama armatei. Ca e prea mare ,ca nu e competitiva, ca n uface aia ,ca nu face ailalta, si cind dam de dracu’ toti politicienii astia de doi bani dau fuga in curtea cazarmilor pentru a scoate Armata oe strazi. Ca sa faca de fapt munca lor, ca sa suplineasca nevolnicia si nimicnicia lor caracteriala. La vara nu mai avem nevoie de armata si uitam ca n-are bocanci ca lumea, eventual mai facem citeva festivitati si mai dam niste plicuri cu bani vaduvelor celor morti sub steag strain prin cine stie ce deserturi in care n-avem ce cauta! Dupa care vine din nou iarna si iar facem sluj in fata Armatei! Ar trebui sa le fie rusine tuturor celor care au redus armata la rolul de drumar sef pe timp de iarna ssau de salvamar la inundatii! Armata unui stat care se respecta ,cum nu e cazul in ceea ce ne priveste ,trebuie sa faca altceva. Eu unul ,asa stiu! Armata ar trebui sa stea in cazarmi si sa-si vada de ale ei. Pe drumuri ar trebui sa se afle cei platiti pentru asta. Celor care n-au vrut sa participe la licitatii dupa ce ani de zile au furat de-au stins statul roman cu complicitatea autoritatilor trebuie sa li se interzica sa mai participe la licitatiile pentru asfaltari degeaba sau constructii de drumuri care nu se termina niciodata si niciunde, dupa care actualul guvern ,care a si inceput sa-si dea in petic ,sa faca bine si sa reinvie socetatile de stat pentru drumuri si atunci nu vom mai bijbii dupa vinovati cind zapada va umple iar drumurile. Pentru cei care nu-si fac datoria ,nu sanctiuni ci puscarii! In felul asta nu se va mai ascunde nimeni pe dupa cires!Pierdem vremea !Bagati la puscarie citiva responsabili cu deszapezirea, lasati sa moara inzapeziti citiva dintre cei care nu s-au conformat hotaririlor de oprire a circulatiei si toata lumea se va cuminti! Toata aceasta vrajeala cu drepturile omului care trebuie sa plece nu stiu unde desi se anunta viscol ,dupa care da telefon disperat sa vina autoritatile si sa-l scape este un basm pentru adormit copii prosti si nesimtiti ai acestei natii.Cei care nesocotesc dispozitiile legale de restrictionare a circulatiei in aceste conditii pun in primejdie vietile salvatorilor si ca atare trebuiesc lasati sa se descurce singuri. Dac trebuie sa moara ,sa moara ! Numai astfel se vor invata minte !La buna vedere !

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.