Misterul Placinta, elucidat: USL are nevoie ca de aer de 18 parlamentari

Senatorul Sorina Placinta si-a anuntat miercuri, in plenul Senatului, demisia din PDL si afilierea la grupul parlamentar al PNL. In acest fel se elucideaza si misterul lacrimilor sale in ziua motiunii de cenzura, in urma careia a cazut Guvernul Ungureanu: voia sa voteze motiunea si sa treaca la PNL inca de pe atunci, dar a convins-o Elena Udrea sa nu faca gestul. Dar se devoaleaza si secretul trecerii ei intempestive in barca PNL: USL are nevoie ca de aer de 18 parlamentari care sa-i inlocuiasca pe cei alesi la localele de duminica la sefia Consiliilor judetene. Placinta da, astfel, tonul altui val de tradari in PDL. Insa si parlamentari din barca UNPR vor trece iute la USL, pentru a nu pierde din privilegiile de pe vremea cand se aflau la putere.

Senatoarea a fost vazuta plangand in sala de plen, in 27 aprilie, in timpul unei discutii cu Elena Udrea, si a surprins pe toata lumea – dar mai ales pe parlamentarii PDL – cand a anuntat ca voteaza motiunea de cenzura la adresa Guvernului Ungureanu.

Placinta a absentat insa de la vot si, intrebata de jurnalisti daca pleaca la PNL sau la PSD, senatoarea a declarat ca pleaca acasa, lucru pe care l-a si facut.

Atat liderul PSD, Victor Ponta, cat si presedintele PNL, Crin Antonescu, au sustinut ca Sorina Placinta a fost amenintata in plen de catre liderul PDL Bucuresti, Elena Udrea, spunand ca aceasta ar fi fost supusa la “amenintari in direct cu lucruri de cea mai dura factura”. Udrea a negat insa aceste acuzatii.

Crin Antonescu spunea atunci ca nici el, nici partidul pe care il conduce nu au purtat negocieri cu Sorina Placinta pentru a vota motiunea de cenzura sau pentru a intra in PNL.

La cateva zile de la incidentul din Parlament, senatorul Placinta a explicat pe blogul personal de ce a plans in timpul dezbaterii motiunii de cenzura: evenimentele politice recente au facut-o sa cedeze psihic. In aceeasi postare ea a laudat-o pe Elena Udrea pentru “personalitatea ei puternica”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.