MOL a finalizat achiziția benzinăriilor ENI în România

Grupul MOL a finalizat cu succes achiziția ENI România, ce include rețeaua de 42 de benzinării – amplasate în zone cu trafic intens -, ceea ce va consolida semnificativ poziția Grupului MOL pe piața locală. Elementele de identitate specifice mărcii MOL vor fi introduse în scurt timp în stațiile preluate, anunță compania, într-un comunicat remis redacției.

Începând cu 2 februarie, ENI România va fi redenumită MOL Retail Comerț SRL, urmând să fuzioneze cu MOL România.

În cursul anului 2015, rețeaua de distribuție a Grupului MOL va ajunge  în Româniala aproximativ 200 de stații de alimentare.

“Această tranzacție contribuie în mod semnificativ la atingerea obiectivului Grupului MOL de a-și spori cota de piață și acoperirea în regiunea Europei Centrale și de Est și în special în România. Suntem hotărâți să dezvoltăm pe termen lung operațiunile din această țară. Căutăm permanent modalități de a îmbunătăți experiența clienților și de a le oferi o gamă extinsă de produse, pe lângă portofoliul de carburanți”, a declarat Lars Höglund, Senior Vice-President al diviziei de Retail a Grupului MOL.

MOL va continua să le ofere șoferilor servicii de calitate, ca de exemplu programul de loialitate MultiBonus.

În plus, companiile vor avea la dispoziție carduri de carburant acceptate într-o rețea extinsă, în special în sudul României.

“MOL România are un model de afaceri construit în jurul clienților săi, iar în ultimii ani am reinvestit în mod permanent cea mai mare parte a profitului obținut atât în extinderea rețelei, cât și în îmbunătățirea serviciilor și a competențelor echipei noastre. Obiectivul nostru principal este ca durata procesului de trecere la marca MOL să fie redusă și să punem la dispoziția clienților, cât de repede posibil, produse și servicii de calitate înaltă în benzinăriile nou-achiziționate”, a declarat Kinga Daradics, Country Chairman & CEO MOL România.

Grupul MOL este o companie multinaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări şi aproximativ 29.000 de angajaţi în întreaga lume. Grupul are peste 75 de ani de experiență în explorarea și producția de hidrocarburi, cu operațiuni de producție în 8 țări și activități de explorare în 13 țări.

Grupul controlează 4 rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de peste 1.700 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 12 țări. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.