Comisia de etică a ARD a respins 32 de candidaturi

Comisia de etică a Alianţei România Dreaptă (ARD) a analizat până în prezent 476 de candidaturi ale alianţei la alegerile parlamentare şi a dat aviz negativ în 32 de cazuri, iar până în acest moment partidele din ARD au decis să înlocuiască 12 candidaţi dintre cei respinşi, alte câteva contestaţii fiind pe rol, informează, marţi, europarlamentarul Monica Macovei, preşedintele comisiei.

“Evaluarea candidaturilor s-a făcut pe baza informaţiilor transmise de candidaţi şi prin verificări la Registrul Comerţului, pe site-urile oficiale de licitaţii şi ale instituţiilor publice care au contracte publice, pe baza comunicărilor oficiale şi documentelor aflate pe paginile de internet ale Agenţiei de Integritate, ale parchetelor şi în baza de date a Portalului instanţelor de judecată“, precizează Monica Macovei.

Comisia de etică va face publice rezultatele evaluărilor la finalul verificării tuturor candidaţilor de la care a primit dosare complete.

Comisia este alcătuită din câte un reprezentant al PDL, PNŢCD, FC şi PNR, plus preşedintele, iar deciziile s-au luat prin regula votului majoritar, fiecare membru având drept la un singur vot, arată Macovei.

Monica Macovei le-a recomandat liderilor Alianţei să ţină cont la finalizarea listei cu candidaţii ARD de deciziile luate prin vot în Comisie şi le-a solicitat să transmită urgent Comisiei dosarele complete pentru candidaţii pentru care nu au trimis şi pentru cei pe care decid să îi înlocuiască.

“Nominalizarea candidaţilor Alianţei România Dreaptă a fost o decizie politică a partidelor din Alianţă, iar decizia finală de includere pe listă cade în responsabilitatea acestora”, amintezte Monica Macovei.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.