Motiunea Opozitiei a atras 2 deputati PDL

Motiunea de cenzura “Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!” a fost depusa miercuri, la Parlament, de liderul grupului parlamentar al PSD de la Camera Deputatilor, Mircea Dusa, in numele Opozitiei parlamentare, documentul fiind semnat si de doi deputati PDL, Valentin Rusu si Gheorghe Hogea. Acestia si-au anuntat, in plen, trecerea din grupul parlamentar democrat-liberal in grupul PNL. Cu toate acestea, Opozitia nu intruneste numarul necesar de voturi pentru a putea da jos Guvernul, lucru recunoscut si de Victor Ponta, liderul PSD si co-presedintele USL, care anuntase inainte de Pasti ca mai multi pedelisti vor veni la USL.

Victor Ponta le-a transmis, miercuri, deputatilor PNL si PSD ca, potrivit calculelor, Opozitia nu are suficiente voturi pentru ca motiunea de cenzura sa poata trece. “Nu este cazul sa cream iluzii. Acolo unde realitatea matematica ne spune ca in acest moment avem 216 de colegi in grupurile reunite USL, avem nevoie de 231 de voturi”, a declarat Ponta.

Mircea Dusa a atentionat ca nu se permite nicio absenta de la votul pe motiunea de cenzura. El a recunoscut ca textul motiunii este insotit de numarul minim de semnaturi, “adica 115, pentru ca o parte din colegii nostri si probabil o parte din cei de la Putere sa aiba posibilitatea sa semneze o noua motiune in luna iunie”, a explicat el.

Cat despre cei doi deputati PDL care au ales sa treaca in cealalta barca, ambii sunt banateni: Valentin Rusu a fost ales deputat in circumscriptia electorala nr. 11, colegiul nr. 4 din judetul Caras-Severin, iar Gheorghe Hogea in circumscriptia electorala nr. 11, din acelasi judet, colegiul uninominal nr. 2.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.