Motorul EcoBoost produs la Craiova va echipa noul Ford Focus

Motorul EcoBoost de 1,5 litri produs de Ford la uzina din Craiova va echipa noul Ford Focus, a anunţat luni constructorul auto american. “Producţia motorului EcoBoost de 1,5 litri a început în aprilie 2013 la uzina de la Craiova şi până acum am produs peste 90.000 de unităţi”, anunţă Ford România.

Lansat mai întâi în China anul trecut, pentru a echipa noul Ford Mondeo apoi Fusion sedan în America de Nord, motorul EcoBoost de 1,5 litri va fi disponibil pe versiunea europeană a modelului Mondeo în cursul anului 2014.

Potrivit Ford România, primele unităţi ale motorului EcoBoost de 1,5 litri vor fi expediate de la Craiova la uzina de asamblare a modelului Focus de la Saarlouis, Germania, în a doua jumătate a acestui an.

Prima generaţie Ford Focus a fost lansată în 1998, iar de atunci au fost vândute la nivel mondial peste 12 milioane de unităţi.

Grupul produce în prezent la Craiova modelul B-Max şi motoare EcoBoost de 1,0 litri şi 1,5 litri.

Presa germană a relatat recent că Ford va transfera de la Köln la Craiova, în 2017, o parte din producţia modelului Fiesta, pentru a reduce costurile în contextul pierderilor masive înregistrate de operaţiunile europene ale companiei după scăderea puternică a vânzărilor auto de pe continent. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.