MRU ii scrie lui Dorneanu: “Sesizati Curtea Constitutionala asupra ordonantei cu referendumul sau demisionati!”

Fostul premier Mihai-Razvan Ungureanu i-a trimis, marti, o scrisoare deschisa lui Valer Dorneanu, care detine interimar functia de Avocat al Poporului, cerandu-i sa sesizeze Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) cu privire la ordonantele legate de referendum si de functionarea CCR sau sa demisioneze. MRU precizeaza ca a scris acest document “in numele sutelor de cetateni ai Romaniei, care i-au solicitat, prin petitii, in ultimele zile, Avocatului Poporului sa-si indeplineasca atributiile”.

“Nu inchinati 45 de ani de munca in domeniul juridic pentru interese meschine de partid. Sesizati Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate privind Ordonanta 38/2012 si Ordonanta de Urgenta 41/2012, iar daca nu puteti, daca presiunile partidului sunt mai mari si mai puternice decat respectul pe care il datorati poporului si Constitutiei, atunci dati-va demisia!. Vom intelege si poate va vom respecta in continuare”, arata Mihai-Razvan Ungureanu in scrisoarea deschisa.

MRU ii aminteste lui Valer Dorneanu ca a ajuns acolo prin forta imprejurarilor si ca este cel care “poate opri alunecarea periculoasa a Romaniei pe panta disolutiei statului de drept”.

Ungureanu ii cere lui Dorneanu “sa ramana cu numele nepatat”.

“Dati-va sansa de a ramane cu numele nepatat si o cunostiinta nepatata, iar noua dati-ne sansa de a ne recupera tara. Sunteti Avocatul Poporului, popor care nu se rezuma la «popor PSD sau USL» si din care fac parte si sutele de cetateni care v-au solicitat sa va indepliniti atributiile de serviciu. Va cer, domnule profesor, sa aparati asa cum spune Constitutia drepturile si libertatile cetatenilor din aceasta tara si nu pe cele ale unor indivizi vremelnici ilegal, aflati la carma statului”, conchide MRU si semneaza scrisoarea deschisa astfel:  “prof. univ. Mihai-Razvan Ungureanu”. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.