MTI, cu ochii pe finantarea europeana a proiectelor SUERD

Valentin Preda, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, a continuat, joi, discutiile, cu ministrul adjunct pentru Dezvoltare regionala si lucrari publice din Republica Bulgaria, pe tema proiectului Memorandumului de Intelegere intre Guvernul Romaniei  si Guvernul Republicii Bulgaria privind instituirea Comitetului Interministerial pentru dezvoltare durabila a transportului pe cai navigabile interioare pe sectorul comun romano-bulgar al Dunarii.

“In cadrul intrevederii cu ministrul adjunct Nikolina Nikolova, au fost abordate si aspecte de interes privind colaborarea bilaterala si promovarea de proiecte in cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunarii (SUERD). Secretarul de stat Valentin Preda a subliniat importanta identificarii de proiecte comune bilaterale care vor fi incluse in Planul de actiuni ce urmeaza a fi monitorizat de Comitetul Interministerial”, anunta MTI intr-un comunicat.

Cei doi oficiali s-au intalnit si la Sedintele comune romano-bulgare organizate la Sofia, in 31 mai, si la Bucuresti, in 12 iunie, iar acum au apreciat “excelenta colaborare la nivelul relatiilor bilaterale”.

Partile “au evidentiat necesitatea ca Romania si Bulgaria sa coopereze strans in negocierile viitorului cadru financiar multianual al UE, astfel incat sa fie asigurata o finantare corespunzatoare proiectelor prioritare transfrontaliere romano-bulgare din cadrul SUERD”, se mai arata in comunicat.

Secretarul de stat Valentin Preda si ministrul adjunct bulgar Nikolina Nikolova spera ca, pana la finele anului 2012, sa fie inaugurat podul Vidin-Calafat, urmand ca proiectele altor doua noi poduri peste Dunare sa fi initiate in viitorul apropiat.

In 30 iunie, Preda a anuntat ca inaugurarea podului Vidin-Calafat va avea loc in ianuarie 2013. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.