MTI dezbate public strategia de privatizare a CFR Marfă

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) organizează marţi, 25 septembrie, începând cu ora 10.00, o dezbatere publică privind proiectul Hotărârii de Guvern pentru aprobarea strategiei de privatizare a C.F.R. Marfă şi a mandatului ministerului pentru implementarea acesteia. La discuţii vor participa atât reprezentaţi ai MTI, cât şi ai societăţii civile.

Strategia de privatizare a CFR Marfă, care prevede cedarea integrală a pachetului de acţiuni deţinut de stat, va fi aprobată în şedinţa de miercuri a Executivului.

“Procedura la CFR Marfă este în curs de aprobare, iar săptămâna viitoare, în şedinţă de guvern, aprobăm strategia de privatizare”, a anunţat ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.

În proiectul actului normativ se arată că Ministerul Transporturilor va fi mandatat să vândă pachetul de acţiuni reprezentând 100% din capitalul social al CFR Marfă, prin licitaţie cu strigare, cu criterii de precalificare a investitorilor, precum şi pachetul care va fi deţinut de statul român în urma conversiei datoriilor societăţii în acţiuni şi cel rezultat în urma cesiunii şi compensării datoriilor CFR Marfă către CFR.

Preţul de pornire a licitaţiei va fi stabilit de către MTI pe baza unui raport de evaluare a CFR Marfă. Garanţia de participare la licitaţie va reprezenta 20% din valoarea nominală a pachetului de acţiuni scos la vânzare, iar taxa de participare la licitaţie pentru investitorii care depun documentele de participare va fi de 5% din valoarea nominală a pachetului de acţiuni.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PÂLŞU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.