Nastase a fost “reparat”. Avocatii cer intreruperea pedepsei

Profesorul Ioan Lascar, seful Clinicii de Chirurgie Plastica si Reparatorie de la Spitalul Floreasca, a declarat, joi, ca Adrian Nastase a fost operat si ca a fost “norocos”. “Nu au fost leziuni vitale, operatia a durat 30 de minute, a precizat dr. Lascar. Medicii care l-au ingrijit pe Nastase sunt audiati de procurorii Parchetului General, care au deschis o ancheta in acest caz. Glontul a fost gasit la resedinta din Zambaccian. Avocatul Ion Cazacu cere intreruperea savarsirii pedepsei, avand in vedere starea pacientului, care va avea nevoie de 14 zile pentru recuperare.

“Din fericire, nu au fost leziuni vitale, pacientul nostru a fost norocos. Traiectul proiectilul era in imediata vecinatate a unor formatiuni anatomice vitale. Intraoperator am aplicat protocolul traumatismelor in cazuri de impuscare. Speram sa ramana numai cu sechele cicatriciale”, a declarat medicul Ioan Lascar, imediat dupa operatie.

Doctorul, care  a facut parte din echipa pluridisciplinara care l-a operat pe fostul prim-ministru, a precizat ca Adrian Nastase va avea nevoie de circa 14 zile pentru recuperare.

Bradisteanu: “A fost o operatie simpla. Mai mult ne ingrijoreaza inima, de mirare ca nu a facut infarct”

Dr. Serban Bradisteanu a spus ca a fost o operatie simpla, dar sustine ca “ne ingrijoreaza mai mult afectiunea cardiaca de care Nastase sufera de mai mult timp. “De mirare ca nu s-a intamplat un infarct pana acum, avand in vedere stenozele coronariene pe care le are”.

Despre recuperare, medicul a estimat ca va fi necesara “o saptamana, 10-12 zile”. Despre transferarea la spitalul din penitenciar, Bradisteanu a spus ca nu depinde de el, iar despre o posibila operatie la inima a apreciat ca “oricum, nu este numai optiunea noastra, trebuie si acordul pacientului”.

Avocatul Cazacu a cerut 3 luni pauza de arest

Avocatul Ioan Cazacu a declarat ca a inaintat Tribunalului Bucuresti o cerere de intrerupere a executarii pedepsei, avand in vedere starea in care se afla clientul sau. “Cererea se acorda o singura data si este valabila pe o perioada de 3 luni”, a precizat aparatorul.

Amintim ca Adrian Nastase s-a impuscat miercuri seara, in resedinta sa din Str. Zambaccian, dupa ce politistii au venit cu mandatul de aducere. El a fost condamnat definitiv la inchisoare 2 ani, din care va face numai 7 luni, avand in vedere varsta sa. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.