Nereguli la 7 firme de închirieri auto la Aeroportul Otopeni

Poliţiştii Direcţiei Transporturi din IGPR, ai Biroului de Investigare a Fraudelor – SRPT Bucureşti şi ai Serviciului de Transporturi Aeriene “Henri Coandă” au descoperit nereguli la controalele efectuate la 7 societăţi comerciale de închiriere auto şi la 51 de autoturisme. Acestea nu respectă obligativitatea plăţii anticipate pentru fiecare autoturism închiriat, aşa cum prevede Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi de închiriere. Faţă de două firme se continuă cercetările cu privire la săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, informează, marţi, IGPR.

Din primele verificări a reieşit că nu au fost respectate prevederile legale privind reţinerea şi virarea în termenul legal a impozitelor şi contribuţiilor cu reţinere la sursă.

Totodată, vor fi efectuate controale cu privire la existenţa contractelor de muncă înregistrate la ITM pe numele tuturor persoanelor depistate la cele 7 societăţi comerciale.

Oamenii legii au verificat respectarea legislaţiei de către operatorii economici autorizaţi care pun la dispoziţia clienţilor autoturisme fără conducător auto, pe bază de contract, cu plata anticipată a contractului de închiriere.

Totodată, s-a controlat modul de întocmire a contractului de închiriere conform perioadei de închiriere solicitate şi încasării legale a plăţii anticipate a contractului de închiriere, precum şi modul de deţinere al autoturismelor, asigurările aferente, calitatea serviciilor, starea tehnică a maşinilor şi obligaţiile legale ce le revin firmelor de închirieri auto. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.