Nici lucrul nemţesc nu mai e ce-a fost: Pe aeroportul din Berlin nu se poate stinge lumina

Constructorii Aeroportului Internaţional din Berlin, a cărui inaugurare o tot amână din octombrie 2011 – a doua eşuare având loc în luna mai 2012, din cauza unor probleme ale echipamentelor de siguranţă -, se confruntă cu o nouă dificultate: nu pot stinge luminilescrie Der Spiegel, iar aceasta nu pentru că ar fi muncitori pe şantier. Desigur, după ce va deveni operaţional, aeroportul va fi deschis non-stop şi nu va avea nevoie de un comutator. Dar până atunci, lumina care stă aprinsă zi şi noapte provoacă costuri de 4.000 de lire sterline (circa 4.600 de euro) pe zi, a calculat Daily Mail.  

“Are legătură cu faptul că nu am progresat suficient cu sistemul de iluminat astfel încât să-l putem controla”, a declarat directorul tehnic al aeroportului, Horst Amann, citat de publicaţia germană Der Spiegel.

N-ar fi însă asta singura problemă: Anul trecut, când inaugurarea a fost din nou amânată, au fost descoperite numeroase deficienţe de construcţie, erori tehnice şi de design. În plus, clădirea aeroportului ar putea fi prea mică.

Costul final al aeroportului este estimat la aproape 4,3 miliarde de euro .

În prezent, pereţii şi plafoanele sunt “disecate” pentru a fi inspectate cablurile. Amann a declarat că nu există o dată oficială pentru deschiderea aeroportului, însă un termen va fi avansat până la sfârşitul anului.

“Voi înainta o dată doar atunci când îmi voi putea asuma responsabilitatea pentru aceasta”, a spus el, adăugând că a fost angajată o firmă de recrutare care să găsească pe cineva dispus să accepte o provocare şi să găsească întrerupătorul. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.