Ponta nu mai crede in exit-poll-uri: Nu ma mai bucur decat la rezultatele oficiale

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat duminica dupa-amiaza, cand a insotit-o pe sotia sa, Daciana Sarbu, sa voteze la un centru din Sectorul 1, ca nu se mai bucura la rezultatele exit poll-urilor de dupa alegeri, ci la rezultatul oficial al scrutinului. De altfel, Mircea Geoana, a si anuntat – desi este inca exclus din PSD – ca USL isi va numara voturile bob PSD, bob PNL si bob PC, si fiecare va ramane cu zestrea proprie.

“Nu ma mai bucur la exit-poll-uri, ma bucur la rezultat. Avem noi o experienta”, a spus Ponta, facand referire la alegerile din 2008, dar si la cele de la Presedintie, din 2009, cand institutele de sondare a opiniei publice au facut erori grosolane, peste marja de 3% admisa.

Acum toata lumea este prudenta, desi GEOPOL a dat publicitatii saptamana trecuta drept castigator pe linie USL, cel putin in localitatile in care au deja primari in functie si candideaza pentru un alt mandat.

Pentru Bucuresti, la sectoarele 2, 3 si 6, firma de sondare a opiniei publice anunta victorie pentru candidatii uniunii la guvernare, in ciuda faptului ca acestia sunt niste necunoscuti aruncati in lupta abia de 2-3 luni, in timp ce primarii in functie, cu notorietate si campanie pe masura, au avut 4 ani la dispozitie sa-si convinga electoratul. Ca, de altfel, si edilii sectoarelor 1, 4 si 5, apartinand USL, care au sanse din start, exact ca primarii amintiti mai sus.

Geoana: USL isi va numara votutile bob cu bob: bob PSD, bob PNL si bob PC

PSD spera in 65% castig pe tara, avand in vedere ca inglobeaza 3 partide: PSD, PNL si PC. Pe de alta parte, Mircea Geoana, presedintele Comisiei de politica externa din Senat, s-a grabit sa declare – desi este inca senator independent dupa ce a fost dat afara din PSD – ca “este prima oara cand PSD candideaza sub o sigla combinata” si ca “agregat este un avantaj pentru a crea majoritati cat mai confortabile in cat mai multe locuri din tara”, dar “fara indoiala, la sfarsitul zilei, se numara bob separat, bob PSD, bob PNL, bob PC, asa cum este firesc pana la urma, fiecare ramane cu zestrea proprie”.

Magda SEVERIN

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.