“Noaptea Europeană Fără Accidente”, cu poliţişti în stradă

Sâmbătă noapte, în România şi în alte 15 ţări are loc o acţiune de prevenire a accidentelor de circulaţie produse de şoferii băuţi la volan. În primele 8 luni, la noi în ţară s-au înregistrat 359 accidente grave de circulaţie soldate cu 85 de persoane decedate şi 393 de persoane rănite grav, în care au fost implicaţi, cu vinovăţie, conducători auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

România participă pentru a cincea oară la “Noaptea Europeană Fără Accidente”, acţiune organizată la nivel european încă din anul 1995, în a treia săptămână a lunii octombrie.

Vor avea loc mai multe acţiuni preventive în Bucureşti şi Constanţa, la care vor participa, pe lângă poliţişti rutieri, membri ai Asociaţiei Siguranţa Auto, ONG-uri şi voluntari. Sunt vizaţi în special tinerii şoferi.

Se vor distribui, la intrarea în cluburi, brăţări de apartenenţă la eveniment, iar la ieşire, cei care doresc, vor fi testaţi cu dispozitive specifice pentru stabilirea gradului alcoolemiei, puse la dispoziţie de către reprezentanţii Asociaţiei Siguranţa Auto. Desigur, cine va fi prins băut la volan nu va fi iertat.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie rutieră, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele, punând în pericol siguranţa participanţilor la trafic, precizează, într-un comunicat, Poliţia Română din cadrul IGPR. (M.S.)

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.