Noi pichete de protest aprobate in Bucuresti

Primaria Capitalei anunta, marti, ca in sedinta Comisiei de Analiza si Avizare a Cererilor pentru Desfasurarea Adunarilor Publice au fost aprobate noi pichete de protest, precum si amplasarea de masute in mai multe zone din Bucuresti pentru strangerea de semnaturi privind infiintarea unui partid. Saptamana trecuta au mai fost avizate cateva pichete si mitinguri.

Iata amplasamentele noilorlor manifestari publice:

1. Sindicatul National Imbunatatiri Funciare organizeaza in zilele de 26, 27 si 30 ianuarie 2012, intre orele 10.00-12.00 pichete de protest fata de neacordarea salariilor si fata de lipsa protectiei sociale salariatilor disponibilizati de la ANIF RA, la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pe trotuar, intre cele doua porti de acces. Adunarea si defluirea participantilor se va face individual.

Nu se va bloca accesul in institutia pichetata. Nu se va perturba circulatia rutiera. O delegatie formata din 5 persoane se va deplasa la Minister pentru depunerea unui memoriu. (100 persoane/zi)

2. Reprezentantul unui grup de medici rezidenti, Dinu Andrei Antoniu, organizeaza in data de 25 ianuarie 2012, intre orele 10.00-12.00, pichet de protest pentru: suplimentarea locurilor de la examenul de Rezidentiat, sesiunea 2011, redistribuirea locurilor ramase neocupate in celelalte centre universitare, anularea hotararii de reexaminare pentru ocuparea locurilor ramase libere. Pichetul va avea loc pe trotuarul de vizavi de intrarea in Ministerul Sanatatii, in spatiul delimitat de fortele de ordine.

Vor participa circa 50 de persoane, care nu vor perturba circulatia rutiera si pietonala si nu vor obstructiona accesul in institutia pichetata.

3. Suciu Ambrozie organizeaza in perioada 01-15 februarie 2012, inclusiv sambata si duminica, intre orele 09.30-18.30, activitatea de strangere de semnaturi pentru infiintare partid. In mai multe locatii din Capitala se va amplasa o masuta, dupa cum urmeaza:

– zona Pipera, la 100 m fata de accesul la metrou;

– B-dul Lascar Catargiu intersectie cu str. G. Alexandrescu, pe trotuar;

– Piata Presei Libere, zona fostei statui Lenin;

– Parc Unirii, trotuarul dinspre Magazin Unirea;

– intrarea in parc Izvor, la 100 m fata de accesul la metrou;

– Big Berceni, pe trotuar;

– Gara de Est, pe trotuar;

– zona Lujerului, pe trotuar;

– zona Aparatorii Patriei, la 100 m fata de accesul la metrou;

– zona Garii Progresul;

– parcul Garii de Nord, vizavi de zona Coloane;

– zona Brancoveanu, la 100 m fata de accesul la metrou;

– zona Facultatea de Constructii – B-dul Tei, pe trotuar;

– zona Facultatea de Drept, B-dul Regina Elisabeta, pe trotuar;

– zona Facultatii de Medicina, Bd. Eroilor Sanitari, pe trotuar;

– zona B-dul Aerogarii, vizavi de Monument, pe trotuar.

Nu se va obstructiona accesul la gurile de metrou. Nu se va perturba circulatia rutiera si pietonala. Vor participa circa 1-3 persoane/zi/locatie.

Alte pichete sau mitinguri aprobate deja

* Asociatia 21 Decembrie 1989 organizeaza in perioada 23 – 27 ianuarie, intre orele 11.45-13.30, protest la sediul PDL – sediul din Aleea Modrogan nr.1, sector 1, pe trotuarul de vizavi, paralel cu B-dul Aviatorilor, in partea stanga fata de intrarea pe alee. Nu se va perturba circulatia rutiera si pietonala din zona si nu se va obstructiona accesul in institutiile din zona. Se estimeaza ca la actiune vor participa in jur de 50-150 persoane/zi.

* Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate organizeaza, in perioada 23 – 31 ianuarie, adunari publice de protest, intre orele 10.00-19.00, pe trotuarul de langa monumentul Leul. La protest vor participa circa 150 persoane /zi.

* CNS Cartel Alfa si Asociatia Aurarilor Alburnus Maior Rosia Montana organizeaza, in data de 28 ianuarie, intre orele 11.00-12.15, un miting de protest la sediul Ministerului Mediului, in Piata Constitutiei, in spatiul delimitat – latura dinspre Ministerul Mediului. Adunarea participantilor se va face individual intre orele 10.30-11.00, iar defluirea, intre orele 12.00-12.30. Nu se va perturba circulatia rutiera in zona. Nu se va bloca accesul in institutia pichetata. Vor protesta circa 5.000 de persoane.

Magda SEVERIN

Imagine: Jean-Mihai PALSU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.